Open Monumentendag – KAZ pimpt gaanderijen + workshop letterkappen

Open Monumentendag – KAZ pimpt gaanderijen + workshop letterkappen

zondag 08/09/2019

Op zondag 8 september 2019 vindt open monumentendag plaats. Plekken waar kunst en cultuur werden gemaakt en beleefd, zullen de rode draad doorheen het programma zijn. Uiteraard kan KaZ hier niet ontbreken.
De Kunstacademie geeft de Koninklijke Gaanderen voor 1 dag een nieuw kleedje. Tijdens Open Monumentendag richten ze zich op het Zeelandschap dat uiteraard zeer bepalend is voor Oostende. Zowel de schoonheid die de stad identiteit geeft als de dreiging die er vanuit gaat in het kader van de opwarming van de aarde zullen ze vastleggen op doek en papier. Nieuwsgierige kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgenodigd ook hun impressie van de zee vast te leggen en worden uiteraard ook op weg geholpen.

We voorzien ook nog een extraatje…. Tijdens open monumentendag staat over heel Vlaanderen het patrimonium centraal: de teloorgang, de renovatie, de vernieuwing. Wij willen dit combineren met het heden en onze stad. N, O, Z, W, @, # ,&,€, £, ¥, $, %  en andere nautische tekens worden zelden gekapt. Zal dit jullie uitdaging worden? 

De leerlingen beeldhouwen en ruimtelijke kunst van de Kunstacademie Aan Zee staan die dag klaar om jullie te leren letters en symbolen kappen. Dit tussen 12 u en 18u.

Met bijtel en hamer gaan we aan de slag. Iedereen is welkom!! 

Locatie: 
Koninklijke Gaanderijen, Zeedijk Oostende, OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059/706583

Evenement zoeken