NTGent: Cyrano

NTGent: Cyrano

woensdag 10/12/2014

Bernard Dewulf bewerkte Edmond Rostands klassieker ‘Cyrano de Bergerac’. Dit lichtvoetig drama vol amoureuze verwarring valt vooral op door de innerlijke strijd van het hoofdpersonage. Cyrano is een officier die aanzien geniet en geliefd is door zijn troepen, maar die – ondanks al zijn verbale en fysieke bravoure – grote twijfels heeft over zijn slaagkansen als minnaar. De reden daarvoor is een flink uit de kluiten gewassen reukorgaan dat, zo denkt hij, de ware liefde in de weg zit.

‘Cyrano’ handelt over de kracht van taal en de kracht van de liefde. Over de zoektocht van drie verloren zielen naar een verbond, of naar elkaar, vanavond.

“Deze Vlaamse Cyrano speelt een intrigerend spel met onvervuld verlangen.” (De Volkskrant)

“Van Dewulfs taalkundig alweer grandioze adaptatie is het niet alleen smullen omwille van de virtuositeit van zijn pen, maar ook om de suggestieve lagen die hij toevoegt.” (CuttingEdge.be)

“Kan je in de Nederlanden iemand beter casten voor Cyrano dan Bert Luppes? Hij is virtuoos in taal, heeft een boeiende uitstraling, is vanzelf psychologisch gepijnigd. Hij heeft een donkere energie en wanneer hij naar een floret grijpt is hij onmiddellijk gevaarlijk.” (Cobra.be)

“Een verhaal van alle tijden. Over hoe mooie woorden als smeerolie voor een relatie dienen. Over hoe een relatie pas kan werken als beide geliefden goed in hun vel zitten.” (De Tijd)

Tekst: Bernard Dewulf naar Edmond Rostand
Regie: Julie Van den Berghe
Spel: Bert Luppes, An Miller en Harm Duco Schut

Extra: om 19.30 u. is er een inleidende babbel

Tickets €: 16,00 – € 15,00 met reductie – € 13,00 -26 jaar

Locatie: 
CC De Steiger Menen, Waalvest 1, MenenWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
056 51 58 91

Evenement zoeken