Nocturne: STROOM/LIJN

Nocturne: STROOM/LIJN

zondag 19/08/2018

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een zestiental kunstenaars samen om tijdens deze editie rond het centraal gegeven STROOM/LIJN werk te presenteren.

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een zestiental kunstenaars samen om tijdens deze editie rond het centraal gegeven STROOM/LIJN werk te presenteren. Er wordt in situ gecreëerd, of vanuit de thematiek, de infrastructuur, de actualiteit of de historiek, wordt bestaand werk aan de locatie verbonden.

Deelnemende kunstenaars: Saskja Snauwaert, Christophe Denys, Peter Simoen, Tiemke Gauderis, Rik Delrue, Diederick Nuytens, Sven Verhaeghe, Jolijn Baeckelandt, Ann Sophie Deproost, Donacienne Wittewrongel, Jill Vandorpe, Tom van Ryckeghem, Simon Barroo, Matthieu Lobelle, Peter Defurne en Nienke Baeckelandt.

Programma nocturne

SPLIT, Citywalk
Simon Barroo deelt d.m.v. een wandelperformance de stad op in diverse blokken. Het woord SPLIT is de leidraad, de infrastructuur van de stad dicteert het parcours. Praktisch: start wandeling om 19.00 u. aan 4AD. We eindigen aan de expo STROOM/LIJN in de oude Broederschool.

Rondleiding
Tijdens de rondleiding wordt meer context gegeven bij de werken en/of de kunstenaars.
Praktisch: de rondleidingen starten om 20.00 u. en om 20.30 u. Inschrijven is niet nodig, stipte aanwezigheid is vereist. Duur: +/- 1 uur.

Concert
Om 22.00 u. is er een schitterende muzikale afsluiter van de nocturnes. Een uniek concert op een unieke locatie! De band wordt weldra aangekondigd.

Praktisch

  • Gratis toegankelijk
  • Locatie: oude Broederschool (Oostendestraat 9, 8600 Diksmuide)

De expo loopt nog t.e.m. 26 augustus en is geopend op zaterdag – en zondagnamiddag van 14 u. tot 18 u.

Locatie: 
Oude Broederschool, Oostendestraat 9, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/504894

Evenement zoeken