Nieuw! striptekenen en extra groep initiatieatelier @Kunstacademie Aan Zee

Nieuw! striptekenen en extra groep initiatieatelier @Kunstacademie Aan Zee

vrijdag 14/09/2018 tot zondag 30/09/2018

NIEUW IN KUNSTENCAMPUS CENTRUM (Ieperstraat 35)


WANTED: STRIPTEKENAARS

KaZ presenteert: lessen striptekenen voor jongeren van 12 tot 17 jaar

Scenario, découpage, ontwerpen van personages, potlood- en inktwerk, digitale tekening, ….)

Elke woensdag van 17u20 tot 20u55

Strips en Graphic novels maken deel uit van onze cultuur en worden ook sedert enkele jaren volmondig bij de kunsten gerekend. Deze 9e kunst is een uitgelezen medium voor wie tekenkundig, al dan niet aangevuld met tekst en dialogen, een verhaal wil vertellen.
De beeldende creativiteit, die steeds minder aan bod komt in het secundair onderwijs, wordt hier verder gestimuleerd en ontwikkeld. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt vanuit de leefwereld van de jongere, maar met de nodige aandacht voor het beheersen van diverse technieken en materialen. Je maakt ook kennis met diverse digitale programma’s, alternatieve dragers en pads. Het verhaal speelt een grote rol dus leer je scenario’s schrijven, en bij strips komt ook een luik productie, dus je proeft van het volledige proces. Het traject biedt een goede voorbereiding op het Hoger Kunstonderwijs, of een vervolgtraject Vrije of Digitale kunsten in de vierde graad.

 

EXTRA GROEP INITIATIEATELIER

vanaf 18 jaar maximum 2 leerjaren – 4 lesuren / week

Wegens groot succes en extra vraag richten wij een extra groep initiatieatelier op in onze wijkafdeling Kunstencampus Centrum.

De lessen zullen doorgaan op dinsdagnamiddag van 13u20 tot 17u00.

De locatie biedt heel wat extra troeven: het is gelegen in het centrum, alle leslokalen zijn op het gelijkvloers gelegen. Bovendien zullen de lessen doorgaan in een volledig vernieuwd atelier.

In het initiatieatelier leer je je eigen mogelijkheden en interesses op beeldend vlak kennen. Gedurende max. 2 leerjaren maak je kennis met verschillende artistieke disciplines en technieken om zo een keuze te kunnen maken voor één atelier in de vierde graad. Je krijgt een mix van basisopleidingen van o.a. tekenen en schilderen, maar je maakt ook kennis met keramiek, met grafiekkunst en met beeldhouwen en ruimtelijke kunst. Op deze manier kun je je eigen artistieke mogelijkheden leren kennen en ontwikkelen.

Inschrijven voor beide richtingen kan nog tot en met 30/09/2018 op het secretariaat in de hoofdschool (of online voor nieuwe leerlingen via www.soo.be)

Locatie: 
Kunstacademie Aan Zee, Dr. Verhaeghestraat 7, OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059/706583

Evenement zoeken