Nationaal Orkest Van België / Sopraan Irina Lungu – Nieuwjaarsconcert

Nationaal Orkest Van België / Sopraan Irina Lungu – Nieuwjaarsconcert

zaterdag 09/01/2016

Aan alles komt een eind, ook aan het jaar 2015. Goed of slecht doet er niet toe, ondertussen staat reeds een nieuw jaar te dringen. Tijd dus voor champagne, vuurwerk en veel goede voornemens: hier komt 2016! Het Nationaal Orkest van België (onder leiding van Gaetano d’Espinoza) en sopraan Maria Pia Piscitelli nemen ons mee op een ontdekkingstocht doorheen het land van de romantische opera en belcanto. Sinds haar triomfantelijk debuut in 2013 in de Wiener Staatsoper behoort de Italiaanse zangeres tot de wereldtop van de operawereld.

In een eerste deel krijgen we ouvertures, finales en aria’s van Franse makelij: highlights uit het werk van Gounod, Massenet, Saint-Saëns. Na de pauze begint het feest pas echt. Zangeres en orkest maken van het nieuwjaarsconcert een wervelende show met muziek van Donizetti, Rossini, Verdi en Puccini. De finale zal nog dagen blijven nazinderen.

We maken er een traditie van om jullie in galakledij uit te nodigen. Een ‘niet-professioneel’ samengestelde jury zal oordelen of de outfit (een strik, een galajurk…) een glaasje cava of een ander extraatje verdient.

Locatie: 
De Spil, H. Spilleboutdreef 1, RoeselareWebsite: 

Evenement zoeken