Museumweekend

Museumweekend

zaterdag 25/04/2015 tot zondag 26/04/2015

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Memorial Museum Passchendaele 1917 in het laatste weekend van april haar museumweekend. Het museumweekend is het eerste grote evenement van 2015 dat kadert binnen het herdenkingsprogramma ‘Children of The Empire’.

Hoogtepunten
Tijdens het museumweekend staan heel wat activiteiten op het programma. Hoogtepunten zijn de honderdjarige herdenking van ANZAC Day met de ingetogen Dawn Service, de opening van de nieuwe expo ‘Decoding The Front’ over communicatie in de Eerste Wereldoorlog en de drie GoneWest concerten van The Veils, Daniel Lanois en Gurrumul.

Herinnering en recreatie
Geschiedenis, herdenking en herinnering vormen uiteraard de hoofdmoot maar het Memorial Museum Passchendaele 1917 mikt ruimer. Dit jaar komen ook families en wandeliefhebbers aan hun trekken met activiteiten die herinnering en recreatie combineren. Tijdens het weekend openen er drie nieuwe wandelroutes: the Canadian Remembrance Trail verkent de streek rond Passendale en de andere twee wandellussen verbinden het kasteelpark met Tyne Cot Cemetery en Polygon Wood. Families kunnen het kasteelpark van Zonnebeke beter leren kennen met de nieuwe zoektocht ‘De mysterieze steen van Zonnedaal’ of met de natuurgidsen.

Naties
2015 is het jaar waarin het Memorial Museum Passchendaele 1917 focust op de verschillende naties die deel uitmaakten van de Commonwealth. Ook het museumweekend focust op het internationale aspect van de oorlog. Op ANZAC Day staat de herdenking van de Australiërs en Nieuw-Zeelanders centraal. Op zondag komen de Canadezen en Schotten aan bod met de battlefield tour en plechtigheden 48th & 85th Highlanders en de Flanders Scottish Memorial Day.

Living history
Ten slotte vervolledigt een klassieker het activiteitenprogramma van het museumweekend: de living history. Naar jaarlijkse gewoonte brengen meer dan 200 historische figuranten uit binnen- en buitenland een weekend door op het kasteeldomein van Zonnebeke. Ze tonen op een toegankelijke manier hoe de soldaten achter het front leefden. Dit jaar zijn de demonstraties in het thema van de tentoonstelling die ook opent tijdens het museumweekend: communicatie tijdens de oorlog.

Locatie: 
Memorial Museum Passchendaele 1917, Berten Pilstraat 5A, ZonnebekeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051770441

Evenement zoeken