Museumweekend ‘Bouwen aan het front’

Museumweekend ‘Bouwen aan het front’

zaterdag 23/04/2016 tot zondag 24/04/2016

Het jaarlijks museumweekend focust in 2016 op het verhaal van ‘Bouwen aan het front’.

Activiteiten op zowel zaterdag als zondag:

–          Van 10u tot 18u doorlopend Living History event, dat focust op het thema Bouwen aan het front. In het kasteeldomein zijn doorlopend demonstraties met onder meer smalsporen, een pontonbrug van de Belgische genie over de vijver en zal er een archeologisch experiment doorgaan, waarbij een Duitse bunker zal nagebouwd worden met technieken en materialen uit WOI.

–          Doorlopend zijn er gidsbeurten bij de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Bouwen aan het Front’, maar ook de tentoonstelling in de kerk ‘Front 14/18 – De Eerste Wereldoorlog in 3D’ zal gratis te bezichtigen zijn

–          Begeleidende wandeling op de Pionierwandelroute.

–          Mogelijkheid tot het bijwonen van Pionier-battlefieldtour met een bus

–          Doorlopende workshop van Coming World Remember me: het beeldjesproject van de Provincie West-Vlaanderen

Zaterdag 23 april

·         ‘s Avonds om 19u30: Elegy: a cry from the dark side. In de feesttent, kost 9€. Plaatsen beperkt. Tickets via www.inschrijvingen.zonnebeke.be

Dit muziektheather van Peter lefevere, onder muzikale begeleiding van St. George quintet, wil een verhalend eerbetoon brengen aan de esthetische mens. Hoe de zoektocht naar schoonheid, expressie en creativiteit een schreeuw naar overleven wordt, wanneer diezelfde mens geconfronteerd wordt met de donkere zijde van onze samenleving. Op die manier wordt het een metaforisch antwoord op de vraag of kunst een redder is in moeilijke tijden.

Zondag 24 april

·         Erfgoeddag met thema rituelen: Nergens zijn tradities, rituelen en gebruiken meer aanwezig dan in de militaire wereld. Zeker in tijden van oorlog grijpen soldaten terug naar gekende houvasten. Tijdens Erfgoeddag kan je tijdens een Living History event kennis maken met deze gebruiken. Re-enacters getuigen aan de hand van typische objecten van de, soms vreemde, soms verrassende rituelen. Tijdens erfgoeddag wordt ook een workshop aangeboden voor kinderen in samenwerking met de Jeugddienst van Zonnebeke, waarbij kinderen gelukspopjes kunnen maken. Deze popjes werden vaak door Franse kinderen meegegeven met hun vader toen hij naar het front trok.
Meer info via www.passchendaele.be of info@passchendaele.be

Locatie: 
Kasteelpark Zonnebeke, Berten Pilstraat 5C, ZonnebekeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 77 04 41

Evenement zoeken