Movienight, a John Williams Tribute

Movienight, a John Williams Tribute

zaterdag 15/04/2023

De geschikte muziek componeren bij de beelden die een cineast draait is een kunst. Een meester in deze kunst is ongetwijfeld John Williams. De ondertussen 91-jarige componist schreef in z’n rijk gevulde carrière de muziek voor talloze films die ervoor zorgde dat die films onklopbare kaskrakers werden. Een greep uit z’n uitgebreid oeuvre: ‘Fiddler on the Roof’, ‘Star Wars’, ‘Indiana Jones’, ‘Jurassic Parc’, ‘Schindler’s List’, ‘E.T.’, ‘Saving Private Ryan’, ‘Home Alone’, ‘Harry Potter’, ‘War Horse’,… Stuk voor stuk muzikale pareltjes die op een sublieme manier de sfeer van de film bepalen en vastzetten. John Williams werd dan ook talloze keren bekroond voor de soundtracks van vele films.

De beste filmmuziek uit de voorbije 50 jaar wordt live gebracht door de Koninklijke Harmonie ‘De Volksvreugd’ Proven. De dirigenten selecteerden zorgvuldig een programma bijeen waardoor alle leeftijden gefascineerd zullen worden. De jeugdmuzikanten van het Provens Jeugdorkest, het ruim 60-koppig orkest van de harmonie en het trommelkorps brengen een gevarieerde playlist van ongeëvenaarde John Williams-composities. De voorbereidingen, partiële repetities inbegrepen, lopen al vele weken en garanderen een verzorgd concert van een verbazend niveau voor een amateur muziekvereniging.

Dit concert kun je meemaken op zaterdag 15 april in zaal LMC (vroeger OLVI) in de Boeschepestraat te Poperinge. Je plaats reserveren (15 euro / -12 jaar 7 euro) doe je op www.volksvreugd.be.

Locatie: 
Zaal LMC, Boeschepestraat 14, PoperingeWebsite: 

Evenement zoeken