More Music!: CHVE (b) + Emily Wells (us) + Mattias De Craene III (b) + Collective Conscience (b)

More Music!: CHVE (b) + Emily Wells (us) + Mattias De Craene III (b) + Collective Conscience (b)

zaterdag 15/04/2017

CHVE

CHVE toont Colin H Van Eekhout, zanger van Amenra, op zijn kwetsbaarst. Enkel een man, zijn gedachten, littekens en herinneringen, met zijn stem en een draailier als enigste instrument. Resultaat zijn langerekte soundscapes dooraderd met rituele folk en introspectieve, logge en meditatieve drones, die haast uit een andere tijd lijkent te stammen en verder gaan dan wat in woorden vervat kan worden.

In 2015 bracht CHVE een eerste album uit – ‘RASA’, en in november 2016 volgde ‘10910’. Beiden kwamen uit op de Gentse kwaliteitsbaken Consouling Sounds.

EMILY WELLS

De muziek van multi-instrumentaliste en componiste Emily Wells zweeft tussen contemporary classic, sfeervolle dreampop en elektronische klanktapijten. Haar meeslepende neo-gospel, opgebouwd uit percussieloops, viool en haar krachtige stem speelt ze live als een volwaardige one-woman-band, omringd door instrumenten, stukken drum en effectenpedalen.

Onder haar bij momenten dramatisch, haast gothic aandoende muziek schuift bijna onmerkbaar een meeslepende groove die Wells’ liefde voor 90’s hiphop verraadt. Als invloeden noemt ze steevast Wu-Tang Clan naast John Cage en Phillip Glass.

Questlove, drummer en oprichter van The Roots, verklaarde zich fan en bracht haar album ‘Promise’ (2016) uit op het label van zijn band. See Emily play!

MATTIAS DE CRAENE III

Voor het trio dat zijn naam draagt lijfde Mattias De Craene (Nordman) percussionisten Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt, Black Flower) en Lennert Jacobs (The Germans, Hong Kong Dong, Räpe Blossoms) in. Resultaat: een driespan topmuzikanten die actief zijn in de werelden van pop, jazz, improvisatie en experiment.

Mattias De Craene III is muziek in zijn meest vrije vorm: vrij van beperkingen en vrij om een eigen logica te vinden. Wat abstract en introspectief is op het ene moment kan – gradueel of plots – evolueren naar krachtige extase. Beide drummers vinden elkaar in complexe ritmische patronen terwijl de sax van Mattias heen en weer springt van subtiel en bezwerend naar agressief en exuberant. Een concert om je door te laten aanvallen!

COLLECTIVE CONSCIENCE

Het trio Collective Conscience bestaat uit de gebroeders Sander en Wannes Notenbaert en drummer Bram Vanhove, studenten aan de conservatoria van Amsterdam en Antwerpen met een liefde voor Jazz, Hiphopgrooves en electrovibes.

Fans van STUFF., Flying Lotus, Pomrad en al het andere lekkers dat op het kruispunt tussen jazz, electronica en hip hop ligt lopen zich alvast warm voor de debuut EP van Collective Conscience die uitkomt op 17/03. Op More Music! wordt u middels een volwaardige liveband van uw sokken geblazen.

Locatie: 
Concertgebouw Brugge, Het Zand 34, BruggeWebsite: 

Evenement zoeken