More Music!: Broeder Dieleman (nl) + Miaux (b)

More Music!: Broeder Dieleman (nl) + Miaux (b)

vrijdag 14/04/2017

BROEDER DIELEMAN

In zijn intrigerende dialect zingtBroeder Dieleman kleine, kwetsbare maar wonderschone liedjes over zijn moeder, Zeeuws-Vlaanderen, de kleine dingen des levens en de grote gevoelens. Diep romantisch maar met een fijn gevoel voor humor en ironie. Broeder Dieleman maakt folk in de meest pure vorm.

Zijn debuutplaat – het traag openbloeiende ‘Alles Is IJdelheid’ – staat vol met fantastisch gearrangeerde liedjes. Het album leverde hem een stevige liveagenda in Nederland en enkele felgesmaakte supports in België op, een groeiende schare fans en een minitour en split EP met Bonnie ‘Prince’ Billy.

MIAUX

Mia Prce is één van de meest intrigerende artiesten uit de Antwerpse underground scene. Als Miaux maakt ze atmosferische, minimalistische synthesizercomposities die ze uitbrengt op Ultra Eczema, het label van kunstenaar Dennis Tyfus.

De muziek van Miaux doet denken aan de Twin Peaks soundtrack van Angelo Badalamenti en de B-film-suspense van John Carpenter. De lofi klanken uit haar casio-keyboard dragen bij tot de sfeer: Unheimlich, spannend en op een bevreemdende manier aantrekkelijk.

‘Een plaat die doet dromen tijdens saaie file-uren en herinneringen ophaalt die in de plooien van de tijd verloren leken. Minimalisme met maximaal effect: wij zijn fan!’ — Humo

‘Het mooiste verdriet van België!’ — De Morgen

Locatie: 
Concertgebouw Brugge, Het Zand 34, BruggeWebsite: 

Evenement zoeken