More Music!: Alva Noto (D) + Yves De Mey (B) + Mathieu Serruys (B)

More Music!: Alva Noto (D) + Yves De Mey (B) + Mathieu Serruys (B)

donderdag 13/04/2017

ALVA NOTO

De Berlijnse elektronica-wizard en een van de sleutelfiguren in de elektronische muziek Alva Noto (pseudoniem van Carsten Nicolai, medeoprichter van het Raster-Noton label) presenteert zijn nieuwe audiovisuele show ‘UNIEQAV’ in Brugge. In zijn shows versmelt hij geluid en beeld/licht. Depure, mathematische en minimalistische esthetiek schemert door in zijn solo-shows én in zijn samenwerkingen met iconen als Ryoji IkedaRyuichi Sakamoto en Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten). Hij kreeg samen met Ryuichi Sakamoto een Golden Globe-nominatie voor onder meer de soundtrack van ‘The Revenant’.

YVES DE MEY

Sounddesigner Yves De Mey (voorheen Eavesdropper) maakt elektronische ‘musique concrète’ die zich uitstrekt van ambient over abstracte ritmische constructies tot noise en techno. Trage ritmische pulsen resoneren tegen een achtergrond van dense en organische klankwolken in De Meys futuristische muzikale taal.

MATHIEU SERRUYS

Gewapend met een arsenaal aan bandopnemers, field recordings en synthesizers creëert geluidskunstenaar Mathieu Serruys intieme experimentele muziek. Zijn mistige tape loops, delicate drones en zijn liefde voor analoge oneffenheden maken zijn muziek zo uniek.

Locatie: 
Concertgebouw Brugge, Het Zand 34, BruggeWebsite: 

Evenement zoeken