Moods!: Nouvelle Vague (fr) + Michelle David; The Gospel Sessions (us/nl)

Moods!: Nouvelle Vague (fr) + Michelle David; The Gospel Sessions (us/nl)

zaterdag 28/07/2018

Nouvelle Vague

‘New wave = bossanova = Nouvelle Vague’. Op basis van deze eenvoudige vergelijking creëerden Marc Collin en Olivier Libaux een uniek project dat aan het begrip ‘cover band’ een heel andere betekenis geeft! Nouvelle Vague steekt klassiekers uit de post-punk periode van eind jaren ’70 (o.a. Joy Division, The Clash, The Cure), maar even goed country of bluegrass, in een fris bossanova-jazzy-jasje en verenigt die met de eerder afstandelijke aanpak van de Nouvelle Vague-films.

Na vier langspelers, meer dan een miljoen verkochte albums en verschillende tours over de hele wereld is er nu de vijfde plaat ‘I Could Be Happy’, waarop voor het eerst ook eigen nummers te horen zijn. Afgewisseld met hun dromerige herwerkingen, waarvan ze door de jaren heen hun handelsmerk maakten, is dit een liefelijk album vol positieve vibes geworden. Muziek waar je instant gelukkig van wordt!

Michelle David & The Gospel Sessions

Weg van de clichés en terug naar essentie van de zwarte Afro-Amerikaanse muziek, met minimale gitaarpartijen en percussie en daar bovenop de oppermachtige vocals van Michelle David. Born and raised met gospel en andere zwarte muziek, maakte zij samen met Onno Smit en Paul Willemsen drie pure platen, ‘The Gospel Sessions vol. 1,2 en 3’, die drijven op een onweerstaanbare groove.

De eerste albums zijn een zoektocht naar het puurste van gospel en de bakermat van soul. Denk hierbij aan artiesten zoals Sam Cook, Ray Charles en natuurlijk Aretha Franklin. Op het derde album sijpelen ook invloeden van blues, jazz en afrobeat door. Ook live staat dit als een kerk, en dan nog eentje met vuurwerk bovenop de spits!

Locatie: 
Burg, Burg, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken