Minifestival voor woord en muziek Liefde tussen de Lijnen

Minifestival voor woord en muziek Liefde tussen de Lijnen

vrijdag 07/02/2020 tot zondag 09/02/2020

Op 7, 8 en 9 februari wordt Oostende opnieuw bedolven onder literair, muzikaal en beeldend talent tijdens het minifestival Liefde tussen de Lijnen.

De happening is vaste prik omstreeks Valentijn en staat dus opnieuw in het teken van de liefde in al zijn gedaanten, zijn zuchten en zijn verlangens.

Als voorgerecht krijg je Let Love Rule voorgeschoteld, een ontdekkingsavond met veel nieuw talent uit de ‘spoken word’ sfeer en het betere luisterlied. Op zaterdag kan je ten volle genieten van het hoofdgerecht, de Valentijnpromenade met ‘een tafel voor twee’. We nemen je op sleeptouw langs verrassende acts op buitengewone plekken in de binnenstad. Afsluiten doen we met een culinair hoogstandje. Nog niet voldaan? Dan kan je ’s avonds daten met je favoriete boek in de hand tijdens de ‘Bibdate‘.

Het toetje is er ééntje om vingers en duimen af te likken. Tijdens het zondagprogramma ‘Over de Liefde Gesproken‘ krijg je ruim stof tot nadenken en kan je volop genieten van de beste artiesten. Tot slot hebben we een uitstapje gepland naar Marcel Proust en de liefde. Een welgevuld weekend voor de ware liefhebbers!

Programma

Gedichtendag met Peter Verhelst
Donderdag 30.01.2020
12.30 uur
Bibliotheek Oostende, Wellingtonstraat 17

Wil je er bij zijn? Schrijf je in via bibliotheek@oostende.be of bel naar 059 29 51 51

Let Love Rule 

Een pittige cocktail van spoken word en muziek met Jonas Winterland, Wolken, Julie Cafmeyer, Bregje Hofstede, Edna Azulay, Lisette Ma Neza, Katrijn Van Bouwel en Monsieur le Sélecteur

Vrijdag 7 februari
20.00 uur
KAAP|Vrijstaat O.

Koop hier jouw tickets 

Valentijnpromenade ‘een tafel voor twee’

Zin om Oostende op een volledig andere manier te ontdekken en te belanden op unieke plaatsen die de Stad aan Zee rijk? Tijdens deze wandel- en luisterpromenade hou je halt bij plaatsen waar geliefden dineren en logeren. De gids wijst je de weg naar bijzondere plekken waar culinaire en amoureuze prikkeling hand in hand gaan. Een tafel voor twee staat alvast gedekt.

Wat krijg je voorgeschoteld? 

Een namiddag met Adriaan van Dis, Mauro Pawlowski, Stefan & Peter Hertmans, Els Dottermans & Koen De Cauter & Sam Opstaele. Afsluiten doen we met een verrassing.

Zaterdag 8 februari
Om 13.15, 14.00, 14.30 of 15.00 uur
Vertrek: zijingang Kursaal-Westhelling

Koop hier jouw tickets

Bibdate

Tijdens een korte ontmoeting met een andere boekenminnaar of
minnares leer je zijn of haar favoriete leesvoer kennen. Heb je een lievelingsboek dat je altijd rond de tijd van Valentijn uit de boekenkast haalt? Breng het mee naar de bibdate en praat erover met een andere boekenliefhebber in een frivool doorschuifsysteem.

Zaterdag 8 februari
18.00 uur
Hoofdbibliotheek, Wellingtonstraat 17

Wil je er bij zijn? Schrijf je in via bibliotheek@oostende.be of bel naar 059 29 51 51

Over de liefde gesproken

Wat is er mooier dan op zondagmorgen in theaterzitjes tegen elkaar leunen voor ieders favoriete onderwerp: de liefde! In het gezelschap van twee ervaren schrijvers, twee specialisten in relaties en seks en een glasheldere sopraan en dito pianist tillen we dat moment naar hogere sferen. Dit veelzijdige programma ‘Over de liefde gesproken’ noemen, vraagt om wat verduidelijking. Dat ligt in de handen van Adriaan van Dis, Alicia Gescinska, Bregje Hofstede, Heleen Debruyne, Wim Slabbinck, Elise Caluwaerts & Aaron Wajnberg.

Zondag 9 februari
10.30 uur
CC De Grote Post, zaal De Kleine Post

Koop hier jouw tickets

Proust en de liefde

Société Marcel’ is een genootschap dat op zoek gaat naar Marcel Proust en daarvoor enkele jaren tijd neemt. Waarom Proust nog lezen anno 2020? Overtuigde sprekers lichten in deze reeks toe welk aspect van de grote Franse schrijver hen bijzonder fascineert. De Klara-radiostem Bart Stouten maakt er geen geheim van dat het lezen van Proust zijn leven heeft veranderd, ja zelfs ‘gered’ op een noodlottig moment.

Zondag 9 februari
16.00 uur
Leopold Hotel, Van Iseghemlaan 110

Koop hier jouw tickets

Locatie: 
Verschillende locaties Oostende, , OostendeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059258820

Evenement zoeken