Messines Ridge Classic 2018

Messines Ridge Classic 2018

zaterdag 08/09/2018

 

Op zaterdag 8 september 2018 organiseren we dus voor de allereerste keer de Messines Ridge Classic. Deze uniek rit door en rond de stad Mesen zal een totale afstand van +/- 160km bedragen en zal bestaan uit 4 lussen van 40km. Iedere lus start en komt aan op de markt van Mesen waar we alles centraliseren (inschrijving, bevoorrading, technische post, afterbike,…).

 

De 4 lussen worden ingedeeld volgens moeilijkheidsgraad (Light, Medium, Heavy & Heavy XL). Iedere deelnemer kan zelf kiezen hoeveel en welke lussen hij/zij rijdt en in welke volgorde. Zo kan iedere deelnemer een parcours op zijn maat terugvinden. De dappere wielertoeristen die kiezen voor de langste afstand rijden de lussen wel in een specifieke volgorde. Ook kan je tijdens de rit zelf beslissen om nog een extra lus te rijden of indien de benen er anders over denken…

 

VIP-TOCHT

 

Om 9u is er mogelijkheid tot groepstocht met motorbegeleiding en deelname van enkele wielervedetten. Deze tocht omvat lus 1 & 2, goed voor 80 km. De inschrijvingsgelden van deze tocht gaan integraal naar ons goede doel.

 

DE WARMSTE WEEK – GOEDE DOEL

 

Met ons evenement starten wij te Mesen “de warmste week”. Dit thema zal de ganse tijd goed zichtbaar zijn en met een deel van onze opbrengsten zullen wij één of meerdere goede doelen uit de lijst 2018 kiezen. Dit alles zal ook kenbaar gemaakt worden op onze website en sociale media!

 

AFTER BIKE

 

Naast de rit en VIP-tocht staat er in de namiddag ook een familietocht (met gids) en een kindertijdrit op het programma. Op de markt van Mesen zorgt de “Bosklapper After Bike Bar” en de kinderanimatie (springkastelen, mobiele speeltuin, kindergrime,…) voor aangenaam vertier voor jong en oud.

 

Locatie: 
Centrum Mesen, Markt, MesenWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0032497585781

Evenement zoeken