Lulu Wang en Vincent Messelier, Poëzie en kunst, signeersessie en tentoonstelling

Lulu Wang en Vincent Messelier, Poëzie en kunst, signeersessie en tentoonstelling

dinsdag 07/07/2015 tot zondag 19/07/2015

Persbericht : uitnodiging, vernissage en signeersessie

 

Kunst en poëzie worden verenigd in nieuw boek van Lulu Wang.

 

Op 7 juli om 19 u komt Lulu Wang naar Kortrijk om haar nieuwe boek voor te stellen ‘levenlangverliefd’.

 

Een boek die reeds werd voorgesteld in Amsterdam in het Artotel en nu in de ‘paardenstallen’ (achter het vroegere Broelmuseum). Deze gedichtenbundel is tot stand gekomen door een samenwerking met de Kortrijkse kunstenaar Vincent Messelier en 3 andere internationale artiesten. Beelden en poëzie vloeien in elkaar. Het boek is in het Nederlands en Chinees en is uitgegeven door de uitgeverij van Lulu Wang zelf. De signeersessie wordt opgeluisterd door Ruth Verhelst, eveneens Kortrijks, internationaal artieste (piano en bassiste). Burgemeester Van Quickenborne zal Lulu ontvangen en het stadsbestuur verleent  zijn medewerking aan dit evenement. Vincent Messelier exposeert in de paardenstallen met zijn werken van 6 juli tot en met 19 juli en in Broeltoren zuid van 4 juli tot en met 19 juli telkens van 14 u tot 18 u.

 

Over Lulu Wang :

 

Lulu Wang, een van de meest legendarische schrijfsters van hedendaagse literatuur die in Nederland haar eigen tv programma heeft en in België ‘China voor beginners’ presenteerde.

 

De Nederlands – Chinese schrijfster van onder andere ‘Het Lelietheater’ stelt in Kortrijk haar nieuwe boek ‘Leven lang verliefd’ voor. Leven lang verliefd is een boek die een synergie creëert tussen haar poëzie en een kunstwerk.

 

 Over Vincent Messelier

 

Vincent Messelier is een Kortrijks kunstenaar, geboren op 6 oktober 1967  die internationaal exposeert en verschillende awards won in Santa Barbara Californië, Palermo, New York, Parijs, Rome…

 

Hij is lid van het Artcentre in Dubai en verscheen ook reeds in verschillende kunstboeken voor musea zoals onder andere Contemporary masters, Der Kunst, Show de Bola Brazil, Important world artists, Effeto Arte, International artists, Hidden treasures, Atim’s top 60 masters, en the best Modern and Contemporary masters…

 

Hij begon met schilderen in 2006 en is volledig autodidact. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl het ‘Meridianisme’ die ondertussen in internationale kunstmiddens erkend wordt en opgenomen in de museumboeken. Momenteel loopt er nog een tentoonstelling van Vincent Messelier in het museum van het vaticaan in Rome tot 8 juni. Zie verder op www.vincentmesselier.touchtalent.com voor meer info. Sinds 2011 is hij volledig professioneel met kunst bezig.

 

Sindsdien heeft hij exposities gedaan in onder andere  Miami, New York, Barcelona, Bari, Rome, Palermo, Amsterdam, Parijs, Sharjah, Dubai, Brugge, Kortrijk, Brussel, Antwerpen, Den Haag, Sao Paulo, Rio de Janeiro, Spoleto, Stuttgart, Copenhagen en werd gevraagd voor onder andere Berlin, Venice, Firenze, Milan, London, Seoul, Monaco, Los Angeles, Las Vegas, Tokio, Beijing, Hong Kong …

 

We hopen u te mogen verwelkomen op dit bijzonder evenement om 19 uur op 7 juli. Graag een seintje op vincent@messelier.eu of sms naar 0475/477782.

 

 

Locatie: 
Bubox (paardestallen) en Broeltoren Zuid, Kortre kapucijnensstraat 10, KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0475/477782

Evenement zoeken