LUCY and the birds

LUCY and the birds

maandag 14/12/2015

“Zou je niet kiezen voor zang?” Het was niet meteen de feedback die Elke Bruyneel verwachtte aan Studio Herman Teirlinck. Maar ze nam de raad ter harte en koos ervoor om haar stem het werk te laten doen; eerst bij De La Vega en nu bij haar eigen band Lucy and The Birds (°2013).

Eind 2014 gooide Lucy and The Birds officieus al een song op het net, het eerste wapenfeit van de titelloze EP, die gereleased werd op 9 maart 2015. ‘Strongest Girl’ is meteen de blauwdruk voor een EP die mooi laveert tussen soul en pop, met hier en daar een lichte jazztoets, en echo’s van stemmen als Joan as Policewoman, Feist, Norah Jones, de jonge Rickie Lee Jones en Monique Harcum. 

Bruyneels prachtige stem, als wonderlijke zalf voor de ziel. Eerlijke echte songs, met catchy en ontwapenende refreinen. De liefde, de zoektocht naar dat ene ware gevoel, naar de zindering in de toppen van je tenen. ‘Strongest Girl’ lichtte al een tipje van de sluier. Met het licht-luie ‘Lost’, het lentevrolijke ‘On the Road’, het jazzy ‘Golden Sounds’, het naakte ‘(A Graven)Image’ en het licht-latin/jazz geïnspireerde ‘Missing’ staan Lucy and The Birds klaar om u mee te nemen in prachtig muzikale verhalen.

Zang: Elke Bruyneel / piano: Bart Van Caenegem / drum: Steven Cassiers / bas: Steven Van Loy

Aanvang: 20u00

VVK: 9 euro

VVK met korting: 7 euro (55+, -26 jarigen, studentenkaart, aankoop vanaf 15 tickets)

ADD: 1 euro extra

Abonnees: 1 euro korting

Organisatie: O.C. De Kleine Beer i.s.m. Markant Beernem

Locatie: 
O.C. De Kleine Beer, Camille Marichalstraat 5, BeernemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 79 99 08

Evenement zoeken