Lubomyr Melnyk

Lubomyr Melnyk

vrijdag 23/11/2018

De 69-jarige Oekraïense componist Lubomyr Melnyk is als grondlegger van de ‘continuous music’ één van de grote innovatoren in de hedendaagse klassieke scene. Zijn vingervlugge stukken zijn ononderbroken stromen muziek, waarbij Melnyk door het spelen van complexe en snelle toonladers zijn noten laat mengen en botsen tot er daaruit nieuwe melodieën en boventonen ontstaan. De virtuoze techniek die hiervoor nodig is, kostte Melnyk jaren van experiment en training, maar schonk hem ook de reputatie van ‘snelste pianist ter wereld’.

In 2013 werd Lubomyr Melnyk herontdekt door het toonaangevende label Erased Tapes (Nils Frahm, AWVFTS, Ólafur Arnalds), waarvoor hij twee platen maakte met hulp van Nils Frahm en Peter Broderick. Na ‘Illirion’ op het grote Sony Classical in 2016 is er sinds april dit jaar de soundtrack die hij schreef voor het balletstuk ‘The Dreamers Ever Leave You’, opgevoerd door het National Ballet of Canada.

Wanneer Lubomyr Melnyk speelt vóel je de devote liefde voor zijn instrument en draait zijn muziek hypnotiserend de kamer rond als een ononderbroken golf noten. De vingers van Lubomyr Melnyk over een klavier horen dansen is een ervaring van ongekende schoonheid.

Na zijn uitverkochte passage tijdens More Music! 2017 nodigen we Lubomyr Melnyk opnieuw uit voor een exclusief concert in Brugge!

Locatie: 
Cactus@Biekorf, Sint-jakobsstraat 8, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
+3250332014

Evenement zoeken