Lichtjeswandeling

Lichtjeswandeling

vrijdag 15/12/2017

Lichtjestocht basisschool De Linde mondt uit in kerstmarkt

Basisschool De Linde spaart (geen moeite) voor nieuw speelplaatsproject 

 

Op vrijdag 15 december om 17u00 organiseert basisschool De Linde een lichtjeswandeling in de straten van Sint-Kruis. Het gaat niet zomaar om een wandeling, want via de tocht geeft de school uiting aan een aantal kernwaarden. De wandeling eindigt waar de kerstmarkt begint. En de opbrengst van de kerstbar gaat naar een speelplaatsproject. Ook in dat project kom je de waarden van BS De Linde tegen.
De lichtjeswandeling van basisschool De Linde wordt mooi gekaderd volgens de filosofie van de school.
Zo worden kinderen uitgenodigd creatief te zijn: de zaklampen die ze meedragen zullen op een originele manier versierd zijn.
De kinderen leren meteen ook hoe ze zich veilig door de straten bewegen tijdens de donkere dagen: ze dragen allemaal een fluo-hesje. De politie begeleidt overigens de tocht voor extra veiligheid.
Wandelen betekent ook bewegen in open lucht: beide aspecten – bewegen en buiten zijn – dragen bij tot een goede gezondheid. Tot slot is het de perfecte tijd van het jaar om de waarde van gezelligheid en familiale sfeer mee te geven: aansluitend op de lichtjeswandeling is er een indoorkerstmarkt, georganiseerd door de ouderraad.
Daar vind je ambachtelijke producten en originele cadeautjes.
Bij de sfeervolle eetstandjes en aan de bar vind je hapjes en drankjes (glühwein en andere) tegen democratische prijzen. De opbrengst daarvan gaat naar speelplaatsproject van basisschool De Linde.

Directeur Ginette Van Belle: ‘ We willen de speelplaats meer deel laten uitmaken van de “school” in zijn geheel.  Het moet een plaats worden waar kinderen voluit kunnen ontdekken, leren en groeien, waar ze vrij kunnen bewegen, buitenspelen, sociale vaardigheden kunnen trainen, creatief aan de slag kunnen gaan, de natuur kunnen beleven.  Waar ze kunnen genieten van rust en veiligheid.’

 Zo blijven de kinderen ook lang na de kersttijd – terwijl ze buiten bewegen-  genieten van de gloed van de lichtjestocht en het warme gevoel van de kerstmarkt.

Wil je mee stappen?  Iedereen is welkom en dit is de route:
Waterwilgen – Puyenbroeklaan – Brieversweg – Hofdamestraat – Raadsherenlaan – Klerkenstraat – Poortersstraat – Malehoeklaan – Vijversdreef – Waterwilgen.

Locatie: 
Basisschool De Linde, Brieversweg 185, Sint-KruisE-mailadres: 


Telefoon: 
050361848

Evenement zoeken