Lezing: Gezonder eten, langer leven

Lezing: Gezonder eten, langer leven

zaterdag 26/11/2016

Voedingsdriehoeken, schijven en zandlopers volgen elkaar op als voedingsmodellen. Boodschappen van marketeers en van commerciële vermageringsdiëten zaaien verwardheid.  Is melk nu  heilig of giftig? Beschermt look ons tegen chronische ziekten? Is aspartaam kankerverwekkend?

Welke wetenschappelijke zekerheden hebben we nog?

Wat is nu nog gezond?

In de lezing Gezond eten, langer leven wil Patrick Mullie een antwoord geven op veelvoorkomende vragen over voeding.

Patrick Mullie studeerde voeding- en dieetleer aan de Regaschool in Leuven en epidemiologie aan de Universiteit Maastricht. Hij werd doctor in de biomedische wetenschappen aan de KU Leuven. Momenteel doceert hij aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de Eramushogeschool in Brussel. Daarnaast is hij onderzoeksdirecteur bij het Koningin Astrid Militair Hospitaal in Neder-over-Heembeek, expert bij de Hoge Gezondheidsraad van België en research director bij het International Prevention Research Institute in Lyon.

 • Wanneer:
  26/11/2016  om  14:00 – 16:00
 • Waar:
  Gezondheidsbib
  Oude Burg 23

  8000 Brugge

Deelnameprijs: 8 euro; CM-leden betalen 4 euro. Betalen gebeurt de dag zelf aan de kassa.

 • Vooraf inschrijven is verplicht: online: www.cm.be/agenda of tel. 050 44 03 88 of via e-mail: gezondheidspromotie.brugge@cm.be
 • Op deze zaterdagnamiddag is de Gezondheidsbib ook open en dit van 13 tot 16 uur. Kom gerust een kijkje nemen: je bent van harte WELKOM!

Locatie: 
De Gezondheidsbib CM Brugge, Oude Burg 23, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 44 03 88

Evenement zoeken