Lezen op Zondag

Lezen op Zondag

zondag 12/10/2014

Periodiek wordt een heerlijke champagnebrunch georganiseerd in een prettige locatie. Een selectief gekozen aanbod van recent verschenen literatuur wordt voorgesteld.

Per sessie wordt op vier Nederlandstalige boeken van hoge kwaliteit ingezoemd, oorspronkelijk geschreven in het Nederlands of vertaald in het Nederlands.

Ieder boek wordt gedurende 10 minuten aan u voorgesteld. Dat kan door middel van een interview met de auteur, de vertaler of de uitgever. Soms zal een acteur een boekfragment voorlezen of een journalist kritisch commentaar geven.

Het programma voor deze editie:
– Welkom door Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge.
– Betty Mellaerts, journalist, interviewt Peter Holvoet-Hanssen over zijn pas verschenen roman Zoutkrabber Expedities.
– Lukas De Vos, journalist bij de VRT, praat met Ine Roox over haar jongste boek Italië. De schaduwkant van een zonovergoten land.
– Carl De Strycker, directeur van het Poëziecentrum vzw te Gent, interviewt Geert Buelens over de door hem samengestelde bloemlezing – De 100 beste gedichten van de Eerste Wereldoorlog en over zijn vroeger uitgegeven boek Europa Europa!
– Karel Verhoeven, hoofdredacteur van De Standaard, praat met Sophie De Schaepdrijver over haar bestsellers De Groote Oorlog. Het koninkrijk België tijdens de Eerste Wereldoorlog en Erfzonde van de 20e eeuw.

Deelnameprijs: 65 euro (excl. 21% BTW)
Boekenpakket (boeken die aan bod komen + 3 bonusboeken): 105 euro (excl. 6% BTW)

Locatie: 
Site Oud-Jan, Mariastraat 38, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0475693300

Evenement zoeken