LEESCLUB JOOST

LEESCLUB JOOST

dinsdag 29/09/2020

Je leest vooraf het gekozen boek en komt nadien naar onze leesclub. Je praat met de andere aanwezigen over het boek, de auteur…onder de deskundige begeleiding van onze literatuurkenner Cathérine.

Boek Zomervacht van Jaap Roggen

Sinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Lucien vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord 'vergoeding' valt.

Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?

In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

Jaap Robben (1984)is een veelzijdig schrijver, dichter en theatermaker. Van 2008 tot 2010 was hij bovendien Stadsdichter van Nijmegem. Robben schrijft gedichten en verhalen voor zowel volwassenen als kinderen.

 

Locatie: 
OPENBARE BIBLIOTHEEK MEULEBEKE - ZAAL LUCIFER, Karel van Manderstraat 26, MeulebekeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/54.13.83.

Evenement zoeken