Lee Ranalado & Raül Refree

Lee Ranalado & Raül Refree

zondag 05/04/2020
LEE RANALDO & RAÜL REFREE

In zijn opmerkelijke carrière waarin hij afwisselend de rol van songschrijver, zanger, gitarist, noisemaker, dichter, visueel kunstenaar en producer op zich nam, had Lee Ranaldo meerdere compagnons de route. Er is Sonic Youth – natuurlijk. Maar ook zijn partner en multimediakunstenaar Leah Seniorcomponist Alan Lichtregisseur Jim Jarmush en vele anderen werkten op een bepaald moment samen met Ranaldo en bepaalden mee de richting van zijn werk.

Op tour met zijn band The Dust kwam Ranaldo in contact met de Spaanse gitarist en producer Raül Refree, ook bekend van zijn werk met o.a. Richard YoungsMala Rodríguez en de iconoclastische flamencoster Rosalía. Uit de vriendschap groeide een eerste samenwerking op ‘Electric Trim’ in 2017.

‘Names of North End Women’ (Mute, 2020) – het eerste album van Lee Ranaldo en Raül Refree als duo, werd in de studio opgebouwd door de twee meestergitaristen die zich dit maal lieten leiden door het werk van hedendaagse componisten als Ryuchi SakamotoArthur Russel en Steve Reich. Voor Ranaldo is het een enorme stap in een nieuwe richting, met als resultaat nummers die zijn opgebouwd uit samples, marimba en vibrafoon en analoge geluiden uit zijn getweakte Studer cassettespeler. Een nieuw hoofdstuk van een legendarisch artiest die zichzelf met succes blijft heruitvinden: Lee is free!

Locatie: 
Concertgebouw Brugge, Het Zand 34, Brugge



Website: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken