Kokopelli

Kokopelli

vrijdag 15/05/2015 tot zondag 17/05/2015

Kokopelli in het kort:
• de wereld in het centrum van Gullegem
• culturele diversiteit
• avontuurlijk muzikaal aanbod
• ecologisch

Kokopelli in het lang:
Kokopelli is de naam van de Indiaanse god van muziek, vreugde en vruchtbaarheid. Zijn afbeelding komt voor aan de hele westkant van Noord- en Zuid-Amerika. Een groep actieve creatievelingen gebruikt zijn opvallende verschijning als basis voor een heus wereldmuziekfestival. Het Kokopelli team zet zich volledig belangeloos en vrijwillig in voor dit driedaags festival in en rond de dwarsschuur ‘Goet te Wynckele’ in het hart van Gullegem.

Kokopelli is een festival met een boodschap. Op verschillende manieren maken de festivalgangers kennis met vreemde culturen. Van multiculturele workshops tot allerlei kraampjes met gerechten uit de wereldkeuken. Een aantal organisaties sensibiliseren de bezoekers over duurzame thema’s als fair trade, waterschaarste en huisvestings-problemen. Dit jaar focust Kokopelli op media.

Kokopelli vergeet niemand. Kinderen, jongeren, ouderen, gezinnen, scholen uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk zijn welkom. Er zijn aangepaste faciliteiten voor rolstoelgebruikers en slechthorenden. Wie naar het festival komt, krijgt standup comedy, dj’s en muziekbands uit alle windstreken voorgeschoteld. Daarnaast mikt Kokopelli op gezelligheid met straattheater, kinderanimatie en ontspanningspunten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Gullegemse jeugdbewegingen en verenigingen.

Kokopelli is groen. We houden onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Onder andere door speciale afvaleilanden en herbruikbaar en afbreekbaar materiaal. Ook van de festivalgangers verwachten we dat ze het milieu niet uit het oog verliezen.

Locatie: 
Goet te Wynckele, Peperstraat, GullegemWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken