KoekelArt / kunst- en cultuurmarkt

KoekelArt / kunst- en cultuurmarkt

zondag 13/08/2017

Koekelaarse cultuurraad geeft artistiek talent op 13 augustus letterlijk en figuurlijk een podium
Lokale kunstenaars en artiesten in de kijker op kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’

De Koekelaarse cultuurraad organiseert op zondag 13 augustus voor de eerste keer een kunst- en cultuurmarkt onder de naam ‘KoekelArt’. Op het Concertplein in Koekelare krijgt het brede publiek de kans om kennis te maken met het kunst- en cultuurpatrimonium in en rond de gemeente: kunstenaars, verenigingen, muziekbands, verzamelaars… 

“Het idee voor de kunst- en cultuurmarkt is gegroeid uit het idee om een alternatief te organiseren voor onze tweejaarlijkse zomertentoonstelling”, opent schepen voor cultuur en toerisme Jessy Salenbien. “Aangezien we hier toch heel wat artistiek talent rondlopen hebben, wilden we hen letterlijk en figuurlijk ook een podium bieden om zich aan het brede publiek voor te stellen.”

Bonte mix
“Het Concertplein in Koekelare is tussen 10u en 18u the place to be voor een geanimeerde dag, gevuld met workshops animatie, optredens en nog zo veel meer”, vervolgt Isabelle Terwagne. Zij is lid van de cultuurraad en een van de bezielers van ‘KoekelArt’. “Er is een bonte mix van standhouders met onder meer keramiek, juwelen, schilderijen of aquarel. Daarnaast zijn er echter ook enkele infostanden van lokale verenigingen, is er een delegatie van verschillende creatieve workshops ingericht door de cultuurraad en een heuse kookdemo, verzorgd door de kookclub voor mannen van de Gezinsbond. Vanaf 11u30 zijn er ook tal van muzikale optredens op de kiosk, zodat er de hele dag door de nodige ambiance is. Wij duimen alvast voor een geslaagde eerste editie… en mooi weer uiteraard”, besluit Isabelle.

Bij slecht weer gaat de kunst- en cultuurmarkt overigens door in de polyvalente feest- en cultuurzaal De Balluchon (Moerestraat 19).

 

Voor meer informatie:

Isabelle Terwagne (lid cultuurraad), isabelle.terwagne@telenet.be of de dienst voor cultuur en toerisme, Sint-Maartensplein 15b, 8680 Koekelare – 051/61 04 94, via cultuurentoerisme@koekelare.be , of via schepen van cultuur Jessy Salenbien, salenbien.jessy@telenet.be

Locatie: 
Concertplein (voor de kerk) of cultuurzaal De Balluchon bij slecht weer, Concertplein, KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken