Kerst in het museum

Kerst in het museum

zaterdag 19/12/2015
Op zaterdag 19 december organiseert de dienst Cultuur samen met de Koninklijke Oostendse Heem en Geschiedkundige Kring De Plate opnieuw een kerstevenement in het Stadsmuseum.
WARME HAPJES EN DRANKJES
Je geniet de hele namiddag en avond met een hapje van het knapperende haardvuur en de geur van gekruide wijn. Als je met je UiTPAS naar het Stadsmuseum komt, smul je voor 3 punten van overheerlijke winterse wafels met warme chocolademelk.

ORIGINELE GESCHENKJES

STREEPJE MUZIEK
Om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur brengt The Almost Swinging Jazz Band live typische jazz uit de jaren ‘20-‘30

Om 16.30 uur treedt Jasmien Aernout op (halve finale NEKKA 2015, Bar du matin Radio 1), om 18.00 uur Arne Vanhaecke (Zo is er maar één, De Bende, The Fuckuleles)!

BROL OF WAARDEVOL: LAAT UW ERFGOED SCHATTEN!
Van 14.30 tot 17.30 uur onderwerpt een expert je biscuit, oude radio, speelgoed of vaas aan een gratis onderzoek en vertelt je of je kostbaar stuk ‘Brol of waardevol’ is. Inschrijven hiervoor is vereist en kan via cultuur@oostende.be. Stuur ook al een foto mee van je erfstuk

VERTELLINGEN VOOR JONG
Om 15.30, 16.30 en 17.30 uur brengt Tina Tyrant verhalen, ondersteund door heel veel muziek. Tina speelt accordeon, maar haalt er af en toe ook andere instrumentjes bij, die de juiste sfeer bij haar verhaal brengen. Vanaf vier jaar.

… EN OUD
Vanaf 17.30 uur demonstreert Joe Baele dat verhalen vertellen niet zomaar ‘iets voor kinderen’ is. Trouw aan de tradities van de rondreizende vertellers van weleer vertelt hij kerstverhalen vol humor en passies, angsten en tegenslagen, vol hoop en kwijnende glorie.

UITPAS-VERKIEZING: UITPAS’SERS IN DE BLOEMEN!
Rond 17.30 uur zetten we onze UiTPAS’sers in de bloemen!

LEZING DORIS KLAUSING – OPTREDEN JOE MULLEN
Naar aanleiding van het verschijnen van de roman ‘Pekel en Kabeljauw’ roept Doris Klausing om 20.00 uur de sfeer van de ‘traverse’ op aan de hand van fragmenten uit haar verhaal. Met de nodige duiding varen we het traject anno 1888 en dompelen we ons onder in de Ijslandvaart van het einde van de 19de eeuw. Joe Mullen serveert een streepje muziek om een hartverwarmende ambiance te creëren!

Locatie: 
Stadsmuseum, , Oostende


Evenement zoeken