John Grant + Kaktus Einarsson

John Grant + Kaktus Einarsson

vrijdag 10/06/2022
John Grant
De Amerikaanse singer-songwriter John Grant groeide van Duyster-favoriet en cultheld uit tot één van de grote chroniqueurs van de American Dream. Of liever, zijn versie van de American Dream. Want op zijn nieuwste plaat ‘Boy from Michigan’ (verschijnt op 25 juni) trekt Grant de droom binnenstebuiten, en fileert hij met bot mes z’n leven én thuisland Amerika. “Wat als alles wat je ooit beloofd werd, als je maar hard genoeg werkt, lief hebt en genoeg tot god bidt, gewoon verpulvert tot as in je handen?”
Het is zijn meest autobiografische album ooit. En hier komen de vele gedaantes van John Grant samen. Van gekrenkte piano-man tot exuberante electropopper, schietend op Trump’s America, zijn eigen verleden, gebroken dromen en verbroken beloftes. Samen met producer Cate Le Bon werkte Grant tijdens het broeierige klimaat van de Amerikaanse verkiezingen en de pandemie aan een in gitzwarte humor gedrenkt carrière-hoogtepunt.
Kaktus Einarsson
Na avonturen met de experimentele electonica-band Ghostigital en rockgroep Fufanu concentreert de in Reykjavik geboren en getogen Kaktus Einarsson zich op dit moment op zijn solowerk. Zijn debuut ‘Kick The Ladder’ werd een uitgebalanceerde oefening tussen contemporary classical en pop. Radio 1 is alvast fan!

Locatie: 
Cactus Club @ MaZ, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken