Jenne Decleir – Franciscus, de heilige jongleur van Assisi

Jenne Decleir – Franciscus, de heilige jongleur van Assisi

vrijdag 13/11/2015

In 2014 herschreef Dario Fo (Nobelprijs literatuur 1998) zijn gelijknamig theaterwerk  ‘Franciscus, jongleur van Assisi’  naar aanleiding van de nieuwe Paus. Dario Fo blijft trouw aan zijn stijl. Hij schrijft met humor, zelfspot en toespelingen op ons leven vandaag. Jenne speelt en zingt met brio: hij is verteller, Franciscus, een boer, Paus, kardinaal of een van de broeders van Franciscus.

‘Franciscus’ is een theaterstuk met momenten van ontroering maar ook vol lach, de lach waarmee we als publiek onze menselijke tekortkomingen herkennen. Het stuk gaat over de heilige Franciscus maar heeft niets te maken met de mythe die na zijn dood ontstond.  Franciscus is een mens van vlees en bloed, praat met de dieren, de zon, de maan en al wat leeft en zingt.  Hij heeft een wereld voor ogen van samenhorigheid waarin mensen elkaar respecteren en hij verzet zich tegen macht en winstbejag.

Jenne Decleir brengt Franciscus tot leven in een prachtig stukje theater dat ons allen kan inspireren en in deze tijden meer dan actueel is.

Spelcoach: Dario Fo, Caroline van Gastel, Fabrizio Di Giovanni, Maria Chiara Di Marco

Vertaling: Caroline van Gastel

www.omnibusvzw.be

i.s.m. VTBKultuur Zedelgem

Locatie: 
GC De Groene Meersen, Stadionlaan 48, ZedelgemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050288600

Evenement zoeken