Jan De Wild – Hèhè

Jan De Wild – Hèhè

zaterdag 14/11/2020

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het in 1965 en hij is het ook nog in 2020. Moeiteloos behield hij zijn status, dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …

 Zijne Aaigemse Hoogheid speelde de voorbije vijf seizoenen zo’n 125 concerten. Onder de titel ‘Dag meneer De Wilde’ verschenen ook een box met 3 cd’s en een biografie.  De 75ste verjaardag van onze bard – op 1 januari 2019 – werd passend gevierd op Canvas met een warme TV-documentaire.

Hij lijkt bezig aan een never ending tour, Bob Dylan achterna. Alleen heeft Jan de concerten niet nodig om zijn alimentatie-schulden te betalen. Maar speelt hij … omdat het plezant is. Dankbaar voor wat hij het beste kan, het liefste doet en de kansen die hij krijgt om volop zijn Zevende Jeugd te beleven.

Ook in 2020 staat hij ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met pareltjes uit zijn eerste jaren.

Dertig jaar na zijn meest succesvolle album ‘Hèhè’ en vijftig jaar na zijn cultsingle ‘Joke’ is hij samen met zijn vrienden meer dan ooit klaar voor nog een hartverwarmend concert.

 Met: Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas), Liesbeth De Lombaert (altviool)

Locatie: 
GC De Groene Meersen, Stadionlaan 48, ZedelgemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050288330

Evenement zoeken