Isidoor Goddeeris: Bianco Nero Rosso

Isidoor Goddeeris: Bianco Nero Rosso

zondag 12/09/2021 tot zondag 10/10/2021

Een tentoonstelling met nieuwe sculpturen van Isidoor Goddeeris (Roeselare).

Met een trio aan kleur verrast beeldhouwer Isidoor Goddeeris op zijn nieuwe tentoonstelling. Kleuren van gesteente geoogst op onze planeet. Een Frans spreek woord zegt ‘la pierre est la mémoire de notre planète’. Die kleurrijke herinnering roept Isidoor op door erop in te hakken, er delicaat op te polijsten en stukken gewoon zo te laten in hun ruwe schoonheid.

Structuur en natuur ontmoeten elkaar in vormen die de kunstenaar als een architect en estheet gevoelig heeft afgewogen: een zwarte vaartuig gevat in een licht houten scheepswerfstut, tempeltrappen die oplichten in een albasten kubus, een rode boot gestrand op zijn glanzend gepolijste boeg.

De drie dominante kleuren van de tentoonstelling zijn trouwens niet zomaar bianco, nero en rosso. Er zijn verschillende tinten witten, zwarten en roden in gesteente. Doornikse arduin is veel zwarter dan andere en de blos van de Rosso Barroco blijft je zo verbazen.

Isidoor Goddeeris beheerst op een meesterlijke wijze de materie. Maar hij is vooral een zeer originele kunstenaar die ons verleidt en aan het dromen zet.

Locatie: 
De Queeste Art, Trappistenweg 54, WatouWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
057 33 48 72

Evenement zoeken