Iron Fors For Children

Iron Fors For Children

zaterdag 23/12/2017

Beste
Mag ik zo vrij zijn mij even voor te stellen. Mijn naam is Chris Seynaeve, 36 jaar en afkomstig uit het West Vlaamse Izegem. Heb een gezin (vrouw en 3 kinderen) die mij heel nauw aan het hart liggen en zelf ben ik een hardwerkende kleine zelfstandige. Die hard moet werken om rond te komen. Veel heb ik niet over, maar wel het hart op de juiste plaats. En als ik ’s avonds onze kinderen zie die rustig bezig zijn of mooi liggen te slapen vergeet ik alles en ben ik gelukkig. Want veel ouders kunnen tegen hun kind geen slaapwel meer zeggen of nachtkus meer geven. Laat staan van de ouders die met een klein hartje gaan slapen en hopen dat alles met hun kindje weer goed komt die in het ziekenhuis ligt.
Ik ben een gewone man.
Maar met een plan, een plan dat ik toch al enkele jaartjes mee zit en nu durf de stap te zetten.
Maar eerst toch wat mezelf beschrijven en mijn leven wat uit de doeken doen. Ben afgestudeerd als slager traiteur en nu reeds al 12 jaar zelfstandig bouwaannemer (bescheiden bedrijfje dat ik opgestart heb en verder uitbouw). Waar een wil is, is een weg.
Nu mijn plan en hoe is het ontstaan.
Op 15-jarige leeftijd heb ik op het Belgisch kampioenschap jumping te Bavikhove voor mijn ogen op een 10 meter van mij een heel tragisch ongeval zien gebeuren. Om kort te beschrijven, ik kwam te paard af en zag een kind op een tiental meter recht op mij af wandelen (+- 4 jaar) en toen ik naar dit kind keek hoorde ik plots het geluid van een machine. Ik zag dit kind voor mijn ogen gewoon omverrijden en onder de heftruck belanden. Ik vermoed dat ik de enige buiten de ouders ben die het heeft zien gebeuren. De bestuurder zelf had het nog niet door en sprong van de heftruck om te reclameren. Tot op het moment hij besefte dat het een kind was en in volle vaart zijn heftruck achteruitreed en dat ik het levenloze lichaam zag tevoorschijn komen. Nooit heb ik daar veel over gepraat maar 20 jaar later, staat het nog altijd op mijn netvlies gebrand en met elke nacht sindsdien diezelfde droom. Er gaat geen enkele dag voorbij zonder aan die gebeurtenis te denken. Jammer genoeg weet ik niet wie die mensen zijn. Waren mensen uit Harelbeke en ik vermoed een beginnende tandarts.
Vanaf toen is er iets in mijn leven verandert zonder het zelf te beseffen. Sinds de geboorte van mijn dochter leef ik iedere dag met schrik. Schrik dat er met mijn kleine meisje ook iets zou gebeuren. In alles zie ik gevaar en kan haar moeilijk loslaten uit schrik. Gevolg vermoed ik van hetgeen dat ik vroeger heb gezien. Maar gelukkig zijn we allemaal gezond en wel. En genieten volop van het leven. Moet toegeven eigenlijk geniet ik er teveel van.
Ik rook al meer dan 20 jaar
Nuttig dagelijks veel koffie
Eet lekker en van alles en veel
Werk veel en eet onregelmatig
Typische Bourgondier
Sport niet
Zelf ben ik 1,89m groot en een gewicht van 100kg
Hoogstens fiets ik 10 km per jaar, zwemmen 1keer per jaar, lopen niet aan mij besteed.
Op zich allemaal goed en wel voel me wel lekker, maar wel schuldig. Waarom voel ik me schuldig?
Twee jaar terug heb ik mijn super neefje verloren in een verkeersongeval. Op een leeftijd van 20 jaar. Ja mijn broer en schoonzus zie ik elke dag lijden en die dit gemis van James niet kunnen verwerken.
Zoiets kan je niet verwerken. Zelf mis ik James elke dag en de vraag waarom die blijft hangen. Geef de kinderen een kans en geluk in hun jonge leven.
Om dan ook nog maar te zwijgen van al de zieke kinderen die hier in ons kleine landje zijn.
Onlangs zag ik op het internet kinderen met transplantaties en dit heeft mij zwaar tot denken gezet. Ik ben gezond en speel er mee en sta er niet bij stil dat ik niet goed zorg draag voor mijn gezondheid.
Die kinderen kunnen met hun zware ingrepen niet meer sporten en eten wat ze willen. Hobby’s, roken, een glaasje nuttigen en genieten van zoveel meer.
Er is een fonds dat ik onlangs heb gevonden op internet.
Fonds kind en orgaantransplantatie prof. Dr. R. Van Damme
Dit fonds staat in voor de nazorg van die kinderen en hen toch te kunnen laten genieten van kleine leuke dingen in het leven.
Zoals mijn overleden neefje James altijd zei ‘’Enjoy the little things in life, because one day you will look back and realize they were the big things.
Toen wist ik het meteen.
Wat die kinderen niet kunnen doe ik en ga ze op die manier proberen daarmee te steunen.
Mijn plan is en waar ik ga in slagen. Mijn karakter is ‘’ liever breken dan plooien’’.
Vanaf 1 januari 2017 Stop ik met
Roken
Koffie en eten onmiddellijk aanpassen
Gezond gaan leven
Dit uit respect voor al die kinderen die op gezondheid vlak het niet hebben zoals ik en er volop van kunnen genieten.
Vanaf 1 januari ga ik volop beginnen trainen dit weliswaar na mijn werk en vrije tijd besteden aan trainen.
Mijn bedoeling is en waar ik alles ga aan doen met mijn karakter en lichaam om volgend jaar op 23 december 2017. Hier in België een Iron Man van 3,5 km zwemmen, 180 km fietsen en daarna de Marathon van 42km in mijn eentje te volbrengen.
En dit met opzet voor al de kinderen die dit niet kunnen, het in hun plaatst te doen.
Hierbij zou ik jullie hulp nodig hebben.
Praktisch zit alles al wel wat ineen maar vraag ik jullie hulp en steun.
Onder andere bestaat een Iron Man uit 225OOO Meter Afstand. Iedere meter zou ik willen verkopen aan 1 euro en zo aan de som van 225000 euro te kunnen geraken voor het Fonds Kind en orgaantransplantatie. En hopelijk nog veel meer.

Zelf zijn wij met enkele mensen en ga ik alles zelf proberen te bekomen qua materiaal en trainingen.
In ieder geval start ik op 1 januari 2017.
Dank voor mijn briefje te lezen.
Groetjes Chris
Dank bij voorbaat

Locatie: 
de kleine tovenaar, tinnenpotstraat 43, IzegemE-mailadres: 


Telefoon: 
0498/149072

Evenement zoeken