Inspiratiedag ‘Slim en duurzaam leven’

Inspiratiedag ‘Slim en duurzaam leven’

zaterdag 02/06/2018

Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen, Vormingplus MZW en de West-Vlaamse Milieufederatie organiseren een inspirerende beurs vol interessante en duurzame weetjes.

Ben je op zoek naar concrete tips die je tonen hoe je op een eenvoudige en creatieve manier duurzamer kunt leven? Besparen via premies die de stad aanbiedt? Ervaren en beleven via workshops en verhalen uit het leven gegrepen? De gratis inspiratiebeurs ‘Bewust en duurzaam leven’, op zaterdag 2 juni in Evenementenhal Depart in Kortrijk, is hiervoor de geschikte plek.

Keynote spreker Tine Hens, auteur van ‘Het klein verzet’, toont de kracht van gewone burgers om duurzame en ecologische oplossingen te vinden voor vraagstukken rond energie, voedselproductie, mobiliteit, …

Tijdens de workshops leer je hoe je zonder grote kunstgrepen je ecologische voetafdruk kunt verkleinen, eenvoudig en creatief: van zelf ecologische poetsproducten maken tot zelf je fiets leren herstellen, van de voordelen van de deel- en ruileconomie tot upcycling.

Lekkere, gezonde foodtrucks en gratis soep voor de hongerige bezoekers.

De inspiratiebeurs toont welke mogelijkheden er zijn om niet alleen voor de aarde te zorgen maar ook voor jezelf.

Locatie: 
Depart en Tranzit, Nelson mandelaplein Kortrijk, KortrijkWebsite: 

Evenement zoeken