Île d’Amour – Jeroen Olyslaegers // Stad Onderstrrom

Île d’Amour – Jeroen Olyslaegers // Stad Onderstrrom

zondag 19/08/2018

Met Île d’Amour nemen we u opnieuw mee op uitstap voor een literaire namiddag naar het eilandje in de Blankaartvijver. Deze zomer trekken we eropuit met auteur Jeroen Olyslaegers.

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft romans, columns en theaterteksten. Hij is de auteur van verschillende prachtige romans zoals ‘Wij’(2009), ‘Winst’(2012) en ‘WIL’(2016). Deze laatste stapelde de bekroningen op met op de eerste plaats de ‘Fintro Literatuurprijs 2017’ waarvoor hij zowel de vakjury- als de lezersjuryprijs won. De woorden van de vakjury : “Jeroen Olyslaegers schreef met ‘Wil’ een ijzersterke oorlogsroman waarin inhoud, tempo en taligheid hand in hand gaan. Het is een moreel geladen boek waarin de stad Antwerpen een etterende wond is die nooit volledig heelt zolang men zich nog herinnert wat ooit passeerde”. ‘

‘WIL’ won daarnaast ook de ‘Confituur Boekhandelsprijs’, een organisatie van Vlaamse onafhankelijke boekhandels en de ‘Tzum-prijs 2017’ voor de mooiste zin, namelijk : “Mijn ouders zijn nooit pilaarbijters geweest, vooral mijn vader had enkel minachting voor al die lijkbidders in een kerk die devoot met hun handen boven de lakens sliepen en die de soutanedrager achter het altaar beschouwden als hun genadeloze gids in de zoölogie van de lusten.” Zo krijg je meteen een idee van de magnifieke schrijfstijl van Jeroen Olyslaegers: schitterende opgebouwde zinsconstructies die alles heel beeldend weergeven.

In 2014 werd Jeroen Olyslaegers gelauwerd met de ‘Arkprijs van het Vrije Woord’, een prijs voor mensen die zich actief inzetten voor de vrijheid van het denken.

Auteur Jeroen Olyslaegers zal voor een fantastische literaire namiddag zorgen terwijl hij voorleest uit eigen werk in de overweldigende stilte van de Blankaart. Kortom, een namiddag om reikhalzend naar uit te kijken !

Praktisch:
Er zijn twee sessies van ongeveer twee uur om 15 u. en om 17 u.
Afspraak om 14.45 u. en om 16.45 u. aan het Kasteel van De Blankaart, Iepersteenweg 56, 8600 Woumen.
Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht via debibliomaan@hotmail.com.

Locatie: 
Blankaart, Iepersteenweg 56, WoumenWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/504894

Evenement zoeken