ID!OTS + Acid Baby Jesus

ID!OTS + Acid Baby Jesus

vrijdag 16/01/2015

ID!OTS
De wederopstanding van twee der legendarische Ugly Papas is een feit en daar zijn we ten huize 4AD niet rouwig om! Über-Papas Luc Dufourmont en Dick Descamps sloten in 2012 een duivels pact met twee jonge honden – die in leeftijd zowat hun zonen hadden kunnen zijn – en ID!OTS was geboren.

In november 2013 dook ID!OTS de Nederlandse Gam Studio in en nam de band in tien dagen haar gelijknamige debuutplaat op. Waste My Records (Bed Rugs, Eriksson Delcroix, Birds That Change Colour) kwam een kijkje nemen en zag dat het goed was. De ID!OTS sound is doorspekt met invloeden uit meer dan vijftig jaar rockgeschiedenis. Begenadigd gitarist Wouter Spaens en Duracell-gedreven drummer Tom Denolf (drums) bewijzen genoeg rock-‘n-roll in hun poriën te hebben om hun mannetje te staan naast Dufourmont (zang) en Descamps (bas). ID!OTS klinkt dansbaar en versplinterend tegelijk, een schizofrene sound waar ook Triggerfinger,The Sore Losers en verder van huis QOTSA een patent op hebben. Maar we horen ook verfijnde melodische songs die je stevig bij je nekvel grijpen.

Waar Ugly Papas doorheen de jaren negentig tot de boegbeelden van de vaderlandse rock behoorde, kunnen we stellen dat de heren Dufourmont en Descamps anno 2014 die erfenis waardig verder zetten. ID!OTS is in your face, levert rock-’n-roll van de bovenste plank en betekent een ware verademing in het bijwijlen ingedommelde Vlaamse rocklandschap.

Locatie: 
Muziekclub 4AD, Kleine Dijk 57, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 

Evenement zoeken