Historisch Veurne, de ZIJkant van de Oorlog

Historisch Veurne, de ZIJkant van de Oorlog

zaterdag 09/04/2016

De 2de editie van Historisch Veurne staat vrijwel volledig in het teken van de vrouw tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ontmoet enkele historisch belangrijke dames van zo’n 100 jaar geleden tijdens de theaterwandelingen doorheen de stad. Neem ook een kijkje in het WOI-Dorp, waar de geschiedenis van de Groote Oorlog terug tot leven komt. Ook zorgen we dit jaar terug voor een muzikale noot tijdens het evenement. Historisch Veurne wordt afgesloten met een indrukwekkende slotshow op de Grote Markt.

Programma:

  • Historische theaterwandelingen*: Tijdens de theaterwandelingen kom je terecht in enkele historische locaties en maak je kennis met enkele sterke vrouwen uit WOI. Dit jaar worden deze vertolkt door enkele bekende actrices waaronder Andrea Croonenberghs, Antje De Boeck, Kathelijne Verbeke, … . Ze brengen het verhaal van Marie Curie, Koningin Elisabeth, Elsie & Mairie en Käthe Kollwitz. Reserveer hier uw ticket!
  • Levende Geschiedenis: Wandel tussen de soldaten en verpleegsters van 100 jaar terug.
  • Tijdelijke tentoonstelling ‘De ZIJkant van de Oorlog, Marie Curie’*: Bezoek in het belevingscentrum ‘Vrij Vaderland’ de gloednieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘De ZIJkant van de Oorlog, Marie Curie’.
  • Muzikale intermezzo’s: Sfeer wordt verzorgd door muzikale intermezzo’s waar Nederlandstalige en Engelstalige oorlogsliederen centraal staan.
  • Projectdorp ‘De ZIJkant van de Oorlog’: Benieuwd naar meer? De ZIJkant van de Oorlog is een programma van tijdelijke tentoonstellingen en andere evenementen in Veurne, De Panne, Diksmuide en Koekelare. De projectpartners verschaffen u graag tekst en uitleg.

Locatie: 
Centrum Veurne, Grote Markt, VeurneWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
058335531

Evenement zoeken