Het Prethuis: hilarische theaterkomedie ‘De Serviceflat’

Het Prethuis: hilarische theaterkomedie ‘De Serviceflat’

zaterdag 05/10/2019 tot zondag 06/10/2019

‘De Serviceflat’ is zoals we stilaan gewend zijn bij Het Prethuis van de hand van Jeroen Maes. Deze hilarische komedie wordt gebracht door een gedreven enthousiaste cast: Tine Priem, Jeroen Maes, Karin Tanghe, Peter Bulckaen en Bianca Vanhaverbeke.

De vaste Prethuis-ingrediënten zijn ook dit keer overvloedig aanwezig: een avond vol verrassende wendingen, heerlijke personages en boordevol humor, en dit allemaal in het sappig West-Vlaams.

Het verhaal:
Mariette Vandecasteele wordt, na lang aandringen door haar zoon Philippe, in een serviceflat geplaatst. Eentje die hij nota bene zelf uit de grond heeft gestampt. Hij is namelijk projectontwikkelaar.

Hij bezoekt zijn moeder elke week exact 10 minuten met 1 éclair die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek van zoonlief is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan, hoe ‘cool en sexy’ zijn nieuwe vriendin Natasja wel is en hoe goed hij alweer geparkeerd heeft met zijn allernieuwste Tesla. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat, daar heeft hij de tijd en de tact niet voor.

Maar dan wordt er een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Edelhart Deman. Die gooit na een blik op Mariettes voorschriften de boel om en voorziet haar van nieuwe medicatie.

Het resultaat is verbluffend: Mariette bloeit helemaal open en ze wordt fitter en energieker. Met de hulp van de goedlachse verpleegster Sofie broedt ze op een plan om haar zoon Philippe op gepaste wijze van antwoord te dienen. Of het hen lukt, dat ontdekt u stap voor stap in deze heerlijk ‘gezonde’ komedie.

Voorstelling zaterdag om 20 uur, zondag om 15 uur; tickets 18 euro.

Locatie: 
Sport- en cultuurcentrum De Klokkenput, Bruggestraat 104 A, EernegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 29 82 31

Evenement zoeken