HET BOEK DANIEL EN HEMELRIJK MET CHRIS DE STOOP

HET BOEK DANIEL EN HEMELRIJK MET CHRIS DE STOOP

maandag 18/04/2022

Het boek “Hemelrijk “  In het hart van de Kempen, op de hei, breekt een helse tijd aan wanneer een zorgcentrum na het bezoek van de sint getroffen wordt door corona. De sint, mantelzorger voor zijn oude moeder, wordt als superverspreider bestempeld en is een moment lang wereldnieuws.

Chris De Stoop, zelf jarenlang mantelzorger, met ook een coronadode onder zijn naasten, brengt een ingetogen kroniek van het drama, vermengd met zijn eigen familie-ervaringen. Een ontroerend, ontluisterend portret van binnenuit.”

Het boek” Daniel “ vertelt het verhaal van de moord op zijn oom Chris  De Stoop  wilde begrijpen waarom die jongens zo geworden zijn en ging op zoek naar hun leven. Kansarm, beschadigd, opgegroeid op een naargeestige plek. Hij besloot namens de familie zelf de verdediging op zich te nemen tijdens het proces. Met succes: de jongens werden veroordeeld. Later zocht hij de ergste dader op in de gevangenis, maar schuldinzicht hoorde hij niet. De laatste zin in het boek: ‘De tijd is om. Hij staat op, buigt zich over het tafeltje en reikt me de hand’. Of Chris de Stoop de hand heeft aangenomen, laat hij in het midden…”

INKOM : 12 euro met DF. cultuurkaart : 10 euro

Locatie: 
Spikkerelle, Scheldelaan, AvelgemE-mailadres: 


Telefoon: 
0496225625

Evenement zoeken