Het Bankje: zet je neer en luister

Het Bankje: zet je neer en luister

donderdag 01/07/2021 tot donderdag 30/09/2021

Vorige zomer werden de podcastverhalen van ‘Het Bankje’ meer dan 15.000 keer beluisterd in 95 steden en gemeenten. Dit jaar zullen ze te horen zijn van 1 juli tot 30 september in 120 steden en gemeenten, waaronder voor het eerst ook in Koekelare!

De podcast Het Bankje brengt theater – zelfs in coronatijd – tot bij het publiek. Hoe werkt het? Je neemt tijdens een wandeling of fietstocht plaats op een bank en scant de daar aangebrachte QR-code met je smartphone. Zo krijg je 20 verschillende verhalen te horen. Je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Om de verhalen van Het Bankje te realiseren, werkte OPENDOEK – de organisatie die het amateurtheater in Vlaanderen ondersteunt – samen met 80 acteurs, schrijvers en beeldend kunstenaars uit de sector. Zo ontstonden 20 originele dialogen die deze zomer van 1 juli tot 30 september te beluisteren zijn op 20 verschillende bankjes in Koekelare.

Het Bankje trekt in Koekelare de kaart van de parken, de wijken en de speelpleintjes. Zo kan je beetje bij beetje, mondjesmaat, zonder vastgelegd stramien, de 20 verhalen doorheen de zomer beluisteren en laten bezinken. Dicht bij huis, of net door een nieuwe wijk of een nieuw park te ontdekken.

Je vindt de 20 banken met de 20 verhalen terug op de volgende locaties in Koekelare:

• Tuin Huis Proot: 2
• Sint-Maartensplein, voor het gemeentehuis: 2
• Tuin van de Hoop: 2
• De Wallaart/Wallaartdreef: 2
• Vijver De Mote: 3
• Oosthofpark: 2
• Wijk ‘De Brakke Grond’, speelplein Robrecht de Friesstraat en bosje: 3
• De Mokker, nieuw speelplein Rozenlaan: 2
• Bovekerke, speelplein d’Oude Schole: 2

Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelende podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.

De lokale toneelvereniging Wilt van Gheeste werkt mee aan de promotie van Het Bankje naar het toneelminnend publiek van Koekelare en omgeving.

Meer info op www.koekelare.be/het-bankje, tel. 051 61 04 94, cultuurentoerisme@koekelare.be

Locatie: 
20 banken, verspreid over Koekelare, KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051 61 04 94

Evenement zoeken