Herfsttijloos

Herfsttijloos

zondag 11/11/2018 tot zondag 25/11/2018

In november 2018  wordt voor de achtste keer HERFSTTIJLOOS georganiseerd in het oude dorpsschooltje van Lampernisse – één van de stilste dorpen van Vlaanderen.

Herfsttijloos is een combinatie van een tentoonstelling van beeldend werk en een aantal lezingen. Er wordt hierbij gereflecteerd over kunst en ruimte, over stilte en traagheid, nabijheid en oneindigheid, vergankelijkheid en tijdloosheid, verwondering en verbeelding.

Het beeldend werk is dit jaar van de hand van Els Vermandere (beelden en tekeningen) en Anne Notebaert (glaskunst).  Hun artistieke zoektocht is verwant. Hardheid wordt gebeiteld en geslepen tot fragiele poëzie. Tekeningen, beelden en door zee geïnspireerde glasobjecten doen dromen op het ritme van het grotere lied.

Tomas Serrien, Philippe Vièrin en Koen Peeters  vertellen tijdens de 3 lezingen over hun eigen werk, hun inzichten en ervaringen.

Herfsttijloos nodigt u dan ook uit voor deze tentoonstelling en lezingen in Lampernisse.

U bent er van harte welkom.

Lezingen

Zondag 11 november 11u – Tomas Serrien

Tomas Serrien is muzikant en muziekfilosoof. In zijn boek Klank beschrijft hij wat zo kenmerkend is aan de beleving van muziek. Hoe klanken mensen in beweging kunnen brengen of stil kunnen maken, kunnen ontroeren of enthousiasmeren. Hij stelt zich de vraag of de hedendaagse mens nog wel aandachtig genoeg luistert en ontwikkelt een filosofische invalshoek om hier een antwoord op te bieden. www.tomasserrien.com

Zondag 18 november 11u – Philippe Vièrin

Philippe Vièrin is architect en mede-oprichter van Noa Architecten. Zijn overgrootvader was nauw betrokken bij de wederopbouw van het Gekwetste Gewest, in het bijzonder ook van een aantal gebouwen in Lampernisse.  Aan de hand van heel wat voorbeelden schetst hij hoe noA Architecten op een gevoelige manier probeert een hedendaagse oeuvre te verankeren in een lange bouwtraditie. Centraal in de lezing en in de tentoonstelling staat de maquette van het stadhuis van Lo in het vroegere herbestemde klooster van de Grauwe Zusters.

Zondag 25 november 11u – Koen Peeters

Koen Peeters is antropoloog en auteur. Zijn lezing wordt opgebouwd rond zijn nieuwe boek ‘De Mensengenezer’.  De Westhoek en ook Lampernisse nemen een bijzonder plek op in dit verhaal. Het boek raakt aan het onzegbare en leert ons dat we niet moeten zoeken naar de waarheid, maar naar de bron. Aldus de jury van de ECI literatuurprijs 2017.

Als u graag deelneemt aan één van deze lezingen, wil dit dan – omwille van het beperkt aantal plaatsen – via mail laten weten. Er wordt een bijdrage van 12 € gevraagd in de organisatiekost. U krijgt nadien een drankje aanboden en kunt ook de tentoonstelling bezoeken.

Tentoonstelling

met werk van Els Vermandere en Anne Notebaert is vrij te bezoeken op zondag 11 en 18en 25 november telkens van 14u-17u.

Voel u welkom. Omdat met HERFSTTIJLOOS de kunst van het verliezen van de zomer te leren valt…

meer info : els.vermandere@telenet.be

website Anne: annenotebaert.weebly.com

Locatie: 
Oude School, Visserstraat 2, LampernisseWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0473764065

Evenement zoeken