Gratis Festival: BunkerRock 2017

Gratis Festival: BunkerRock 2017

zaterdag 26/08/2017

MONDAYITIS
Het West-Vlaamse Mondayitis staat voor een eigen, eerlijke, intense alternatieve stijl. Het echte gevoel primeert en staat ver weg van designrock. Af en toe met een donker randje, dat wel, maar net zo vaak met een flirterig motiefje. Eén specifieke stijl op Mondayitis plakken is niet mogelijk en zou de muziek onrecht aandoen.
Eind 2015 besliste de groep om de elektrische gitaren overboord te gooien en verder te gaan met akoestische instrumenten. De nieuwe, energieke set sloeg duidelijk aan bij het publiek én de muzikanten. Ze zijn graag geziene gasten in bruine kroegen, op festivals en in culturele centra.
Mathieu de Meyer (zang, gitaar) / Samuel-Thomas Theys (gitaar) / Simon Neels (bas, contrabas) / Iben Stalpaert (drums).
www.mondayitis.be

MILO MESKENS
Rijzende ster Milo Meskens haalde in 2015 de finale van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Deze jonge singer-songwriter kneedt pop, folk, rock en blues tot bloedmooie songs en giet er met zijn warme stem een melancholisch sausje over. Zijn debuutsingle “Here With Me” werd op Stubru meteen gebombardeerd tot hotshot en schoot vervolgens pijlsnel tot helemaal bovenaan De Afrekening. Al snel volgden MNM en Qmusic. De aandacht van tientallen Europese radiostations zorgde ervoor dat hij reeds verschillende optredens in binnen- en buitenland kon versieren, o.m. als support bij Milow, JP Cooper, Kensington, Mister & Mississippi, Lambchop, Jasper Steverlinck,…. Wie warm wordt van de muziek van Jeff Buckley, Ben Howard en Ed Sheeran mag dit optreden niet missen.
Milo Meskens (gitaar, zang) / Ruben Degeest (bas) / Midas Wouters (drums)
https://www.facebook.com/MiloMeskens

HYDROGEN SEA
Hydrogen Sea is het liefdeskind van Birsen Uçar en Pieterjan Seaux. Met drumcomputers, synthesizers en akoestische instrumenten creëert multi-instrumentalist Seaux gelaagde, sferische songs. Birsen schrijft verhalen en vertaalt ze naar muziek. De dromerige teksten zingt ze met kristalheldere stem. Hydrogen Sea is een delicate mix van donkere elektronica en een etherische stem.

‘In Dreams’ is hun eerste full album na de EP ‘Court the Dark’. De composities zijn bekoorlijk en somber, de baslijnen herinneren aan Massive Attack en Portishead. Het album biedt een blik op hun nachtelijk droomwereld, mysterieus en weelderig. Laat je onderdompelen in hun universum.
PJ Seaux (elektronica, gitaar) / Birsen Uçar (toetsen, stem)
www.hydrogensea.com

JACLE BOW
Hoera, Rock ’n Roll is terug in ’t land! Sommigen beschrijven Jacle Bow als de wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith en de cool van Reed. Anderen houden het op een vernieuwde versie van de Rolling Stones, maar dan zonder rimpels en met een ferme botox-spuit gevuld met Bowie, Beatles en The Band.

In april 2015 tourden ze langs langs de West Coast van de USA. Ze speelden 20 shows op 22 dagen, van San Diego tot Seattle. Met die live ervaring in de vingers en tonnen inspiratie in de oren doken ze met Mario Goossens (Triggerfinger) in de studio met als resultaat hun debuutplaat What’s All The Mumble About. Het voorbije jaar kregen zij met hun eerste vier singles heel wat airplay in Vlaanderen, Wallonië en Nederland: ‘Suit Yourself’, ‘Rightless’, ‘House For Sale’ en ‘High For You Lover’. Let’s rock ’n roll.
www.jaclebow.com

Affiche
Miloš Meskens
Hydrogen Sea
Jacle Bow
Mondayitis

Locatie: 
Markt Oedelem, Markt 1, OedelemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0472987503

Evenement zoeken