Gratis concerten: Tal National + Karikatura

Gratis concerten: Tal National + Karikatura

maandag 23/07/2018

Gratis concerten i.h.k.v. Stad Onderstroom!

KARIKATURA (us) – 20.30 u.

Het New Yorkse Karikatura tourde reeds de ganse wereld rond en pikte onderweg heel wat muzikale invloeden op. Dit resulteert in ultradansbare rootspop met een feelgoodfactor die reikt tot het zenit!

De vrolijke beats van dit zeskoppige gezelschap zijn voelbaar tot in je kleine teen en bewegen mensen van over de hele wereld. 

Op de verschillende releases van Karikatura ontmoeten cumbia, hiphop, reggae, klezmer, indierock en afrobeat elkaar. De maatschappelijk relevante teksten rond racisme, geweld, oorlog en identiteit, worden verpakt in vrolijke melodieën afkomstig van catchy blazers, reggaegitaren en een Afro-Latinoritmesectie met de energie van een punkrockband!

Deze excentrieke lui stonden al op het podium met legendarische bands als The Wailers, La Santa Cecilia, Antibalas en BLITZ the AMBASSADOR. In België deed Karikatura de heupen reeds wiegen op Polé Polé en in een volgelopen Openluchttheater Rivierenhof. 

TAL NATIONAL (ne)

Liefhebbers van rauwe, door gitaren aangedreven dansmuziek springen binnenkort (letterlijk) een gat in de lucht: het Nigerese Tal National brengt pure en onversneden Afrikaanse rock -’n-rol naar het hart van Diksmuide.

Tal National laat zijn publiek steevast bezweet en verstomd achter. De ongeziene energie van deze vrolijke bende laat ook de heupen van muurbloempjes niet onberoerd. Het recept dat iedereen spontaan aan het dansen krijgt? Hypnotiserende gitaarriffs, pompende baspartijen, scheurende vocalen, complexe polyritmes met bliksemsnelle tempoveranderingen en furieuze slagen op de tama.

Tal National representeert zowel muzikaal als qua bezetting de etnische diversiteit van Niger. In hun muziek leggen ze een brug tussen culturele verschillen en klinken echo’s door van o.m. de Malinese Super Djata Band, fuji percussie van de Hausa, Toeareg woestijnblues à la Tinariwen, Ghanese highlife en Nigeriaanse afrobeat.

Locatie: 
Muziekclub 4AD, Kleine Dijk, 57, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/504894

Evenement zoeken