Graham Nash in De Grote Post

Graham Nash in De Grote Post

woensdag 18/07/2018

Op 18 juli krijgt De Grote Post met Graham Nash (stichtend lid van zowel The Hollies als Crosby, Stills & Nash) een levende legende over de vloer. Tijdens “An Intimate Evening of Songs and Stories” wil Graham zijn publiek recht in de ogen kijken en op een intieme manier met hen communiceren.

Graham Nash stelde in de voorbije jaren samen met Joel Bernstein drie carrière-overzichten en één toursouvenir samen. Na de CD-boxen ‘Voyage’ (Crosby, 2006), ‘Reflections’ (Nash, 2009) en ‘Carry on’ (Stills, 2013), verscheen in 2014 ‘CSNY 1974’. De vier boxen vormen één geheel, door hun curatoren, artwork en muziek.

In zijn autobiografie ‘Wild Tales’ (2013) neemt Nash geen blad voor de mond: je krijgt als fan een unieke kijk op de leefwereld van Graham en enkele van zijn notoire collega’s.

Veertien jaar na zijn vorige solo-plaat (‘Songs for survivors’) en na jaren curatorschap van zijn en andermans oeuvre, plaatste Graham in 2016 zichzelf opnieuw op de voorgrond. Samen met gitarist Shane Fontayne schreef hij in minder dan één maand twintig songs. De opnames van ‘This Path Tonight’ duurden amper acht dagen. Op de plaat bezingt Nash zowel het heden (‘Myself at last’) als het verleden (‘Golden Days’ over zijn tijd bij The Hollies); hij verwerkt zijn recente scheiding (‘Another Broken Heart’) en het verlies van vrienden (‘Back Home’).

“We werkten zeer vlug. Op dat vlak lijk ik op Neil Young. Ik hou niet van te veel opnamepogingen. Je kan zo de emotie uit een nummer halen.” – Graham Nash

Graham zal in Oostende zijn publiek verwennen met een handvol anekdotes, eigenhandig gepende klassiekers (‘Simple Man’, ‘Our House’, ‘Marrakesh Express’, ‘Teach your Children’ en ‘Wasted on the Way’) en nummers uit zijn oeuvre die hij tot nu toe zelden of nooit gespeeld heeft.

Een unieke kans om een brok muziekgeschiedenis met ‘Songs for Beginners and Survivors’ aan het werk te zien in een zeer intiem kader.

De voorverkoop is meteen gestart via greenhousetalent.be. Twijfel niet want… Trust Never Sleeps!

Locatie: 
CC De Grote Post, , OostendeWebsite: 

Evenement zoeken