Geike

Geike

zondag 26/05/2019

OPGELET: om het concert intiem te houden speelt Geike in een verkleinde Cactus Club. Hierdoor is het aantal beschikbare tickets beperkt.

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte ze samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het album ‘For the Beauty of Confusion’, was daar in 2017 ineens ‘Zoutelande’. Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF zong Geike voor het eerst in het Nederlands – en met succes. Vanaf eind 2017 en vrijwel heel 2018 domineerde ‘Zoutelande’ zowel in Nederland als België de hitlijsten. Het nummer brak  het ene record na het andere. Zo werd ‘Zoutelande’ in Nederland bekroond tot de grootste Nederlandstalige hit ooit en wonnen BLØF en Geike met het nummer in België de Mia (de Belgische Edison) voor Hit van het Jaar 2018.

Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, dat uiteindelijk terechtkwam bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle (onder andere Novastar en Racoon). Het resultaat, een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau, komt na deze zomer uit. De eerste single van het nieuwe album van Geike heet ‘Off Shore’ en is nu beschikbaar.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050332014

Evenement zoeken