Flying Horseman (b)

Flying Horseman (b)

vrijdag 13/11/2015

Flying Horseman is het duister-romantische creatuur dat singer-songwriter Bert Dockx voor zijn dreigende folk en donkere blues spant. De invloeden van Joy Division en Talk Talk resulteren in en geluid dat zich zonder schaamte kan meten met 16HP en Bill Callahan. Wat jaren geleden als een soloproject begon, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige band met zes muzikanten waaronder de zusjes Mahieu (Blackie & The Oohoos).

Met hun vierde album (werktitel: ‘Night Is Long’) duikt dit sextet uit Antwerpen wederom resoluut de nacht in. Atmosferische blues, Afrikaanse oerritmes, claustrofobische rock en geestesverruimende soundscapes verklanken een eindeloze zoektocht naar zingeving, loutering en liefde in een chaotische, ontregel(en)de wereld.

De enorme rijkdom aan individueel talent binnen de band, gekoppeld aan de sterke visie van (opnieuw) producer Koen Gisen en frontman Bert Dockx, resulteren in een rijke, veelgelaagde luisterervaring. Als vanouds urgent en compromisloos, breit Flying Horseman zo een nieuw hoofdstuk aan dit unieke verhaal binnen het muzieklandschap.

Locatie: 
Cactus Club, Magdalenastraat 27, BruggeWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
050 33 20 14

Evenement zoeken