Fietstocht World Fair Trade Day

Fietstocht World Fair Trade Day

zaterdag 13/05/2017

Op zaterdag 13 mei wordt in het kader van de Internationale Dag van de Fair Trade in heel Vlaanderen gefietst. Ook Kortrijk springt op de fiets voor eerlijke en betere handelsregels! Onder het motto “Steek ze geen stokken in de wielen” hopen we zo veel mogelijk mensen mee op de fiets te krijgen om zo kilometers te verzamelen en de afstand tussen het Zuiden en de politici hier te verkleinen.

De fietstocht op 13 mei start tussen 14u en 15u aan Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk (Groeningelaan 12, 8500 Kortrijk). Onderweg worden twee stopplaatsen voorzien waar je kan genieten van een hapje, drankje en informatie rond onze campagne “Handel, maar dan eerlijk!”.
Handel is een krachtige hefboom voor duurzame ontwikkeling. Maar heel wat producenten in het Zuiden krijgen geen eerlijke kans op de wereldmarkt. Het huidige ontwikkelingsbeleid is zo vormgegeven dat wat met de ene hand gegeven wordt, met de andere hand weer wordt weggenomen. Het is alsof we producenten in het Zuiden eerst leren fietsen om hen nadien stokken in de wielen te steken. Om hun stem hier aan de onderhandelingstafel te laten horen, willen we ook in Kortrijk zo veel mogelijk kilometers verzamelen.
De dag wordt afgesloten met een slotfeest in Aap (Spinnerijstraat 105, 8500 Kortrijk). Vanaf 16u wordt iedereen er samengebracht om Fair Trade-vriendelijk te feesten. Er zal een Fair Trade bar zijn, (h)eerlijke eetstandjes, muzikaal talent met een Zuiders tintje en randanimatie voor jong en oud. Inkom is gratis!
Tevens vertrekken fietstochten naar ons spetterend slotfeest vanuit: Roeselare, Waregem en Wervik. Je sluit aan waar je wenst.

Meer info
– Meer informatie: Lotte Pareit – 056 22 32 44 – owwkortrijk.lotte@scarlet.be
– Inschrijven fietstocht vanaf 1 april (€3/volw, €2/kind): http://www.wereldwinkelkortrijk.be/ of een Wereldwinkel in de buurt.

Locatie: 
A.A.P., Spinnerijstraat 105, KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
056223244

Evenement zoeken