Festival Dansart

Festival Dansart

zaterdag 07/09/2019
Festival Dansart is coming back!
Tijdschema en tickets: www.dansarte.be
14u- 18u:
GRATIS TOEGANG met dansworkshops, kinderanimatie, solo- en familievoorstellingen,…
Na 18u:
€10 voor een tal van dansoptredens: KLAPPING, Afia, A Scale of Gender, Vogue Performances, Open Air Urban afterparty Festival Dansart,…

Festival Dansart, het dansfestival, georganiseerd door vzw Dansarte gaat opnieuw door op de bolwerk-site. Die dag kan je naast de headliner ‘klapping’, in co-presentatie met de schouwburg Kortrijk, heel wat (jonge) choreografen aan het werk zien, deelnemen aan workshops, dansfilms bekijken… In de namiddag is er een programma voorzien die zich richt tot families en kinderen. Gezelligheid, afwisseling en speelsheid zijn de elementen van Festival Dansart

We sluiten het festival af met een Vogue performance door Vogue and Waacking Belgium en een open-air urban afterparty met dj’s van Kortrijk city.

Met de steun van de Vlaamse overheid, Stad Kortrijk en Bolwerk / Jongbloed.

Programma?

Workshops:
15u: Capoeïra
16u: Flamenco
17u30: Project X
21u30: Runway/ Get your 10’s

Doorlopend kortfilms Delta, Goodbye Kisses en Mind Maze
Projectie van kortfilms, gemaakt door choreografen uit de hedendaagse en hiphop wereld, die hun persoonlijke stijl in beeld brengen.

14u30 en 17u:
Solotocht ‘SOUND’:
5 jonge choreografen brengen op verschillende locaties binnen de bolwerk-site hun solo geïnspireerd op de locatie en omgevingsgeluiden.

Hieronder de namen van de choreografen:
Azzedine Benzaza, Lucas Devroe, Sandra Hilaerts, Gaëlle Callewaert, Siebe Devolder en Izah Jeandelle

Familievoorstelling:

15u30
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… gebracht door Yana Van Overwalle
Laat het publiek zich verleiden? Verleiden we onszelf of verleiden we iemand anders? De vertrouwde, vluchtige bewegingen verleiden het publiek om te blijven kijken. Een speelse en dansante choreografie met spiegels voor het hele gezin.

Programma:

18u: A Scale of Gender
Nina Muñoz wil met deze voorstelling een gender neutraal stuk brengen. Het publiek kan gokken naar het geslacht van de dansers, dit om je eigen manier van kijken in vraag te stellen, niet alles valt in 1 hokje te plaatsen.

18u30: Duikboot
Een korte, intense voorstelling zonder franjes. Dat is hoe de auteur, muzikant en huidige letterzetter van Kortrijk, Jonas Bruyneell, de dood van zijn zus op de planken wil brengen. De voorstelling is een intiem dialoog tussen tekst, dans, altviool en experimentele elektronica waarin verlies centraal staat.

19u: Tarentella
Een dansstuk over de zoektocht van Marijn Celea naar zijn Italiaanse roots.

19u30: De Vlasschaard
Choreografe Adelien Petch Vannecke én voormalige Letterzetter van Kortrijk Jonas Bruyneel stapten samen in het verhaal van Stijn Streuvels.
Het iconische boerenrelaas transformeert naar een confrontatie tussen twee performers en een danser.

20u: CAOUTCHOUC
Een voorstelling gedanst door lokale jonge dansers uit Kuurne en omstreken en gechoreografeerd door Delen Sara. Het is een blitse evocatie van een regendag, voor de ene een uitnodiging tot luiheid, voor de andere een invitatie om de diepte van de plassen te verkennen. Een energieke versmelting van beeld, muziek en dans.

20u30: HEADLINER/ Klapping (Ahil Bhuvenandra Ratnamohan)
“Klapping is lot’s of things for me, it’s the creation of a new street dance and a new community, it’s a fantastic meeting between unlikely groups and a surreal, yet energising, experience for people from all walks.”

in co-presentatie met Schouwburg Kortrijk

21u15: AFIA
Poëzie vertaald door dans, met een zeer zwoele stem door Tine Van de Looverbosh & Thalina Konando.

22u: Een echte Voguing runway als start van onze Open Air Afterparty!

 

Locatie: 
Bolwerk, Spinnerijstraat 105, KortrijkWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0494599832

Evenement zoeken