Expo STROOM/LIJN

Expo STROOM/LIJN

zaterdag 07/07/2018 tot zondag 26/08/2018

Gratis expo i.h.k.v. Stad Onderstroom

STROOM/LIJN

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een zestiental kunstenaars samen om tijdens deze editie rond het centraal gegeven STROOM/LIJN werk te presenteren. Er wordt in situ gecreëerd, of vanuit de thematiek, de infrastructuur, de actualiteit of de historiek, wordt bestaand werk aan de locatie verbonden.

Deelnemende kunstenaars: Saskja Snauwaert, Christophe Denys, Peter Simoen, Tiemke Gauderis, Rik Delrue, Diederick Nuytens, Sven Verhaeghe, Jolijn Baeckelandt, Ann Sophie Deproost, Donacienne Wittewrongel, Jill Vandorpe, Tom van Ryckeghem, Simon Baroo, Matthieu Lobelle, Peter Defurne en Nienke Baeckelandt

Er zal zeer divers hedendaags werk te zien zijn, met naast schilderijen, sculpturen, grafisch werk en foto’s ook installaties, performances en artistieke experimenten.

Ook het project We are Water van kunstenaar Sven Verhaeghe wordt in de expo geïntegreerd. In het artistiek project We are Water gaat kunstenaar en filmmaker Sven Verhaeghe op zoek naar de identiteit van de IJzer- en Handzamevallei en haar bewoners. Isara, Songs of the valley wordt een audiovisueel getijdenboek waarin de seizoenen, tradities, rituelen en herinneringen aan bod komen.

Praktisch:
De expo is doorlopend geopend van 7 juli tot en met 26 augustus 2018 op zaterdag- en zondagnamiddag van 14 u. – 18 u. Gratis toegankelijk.
Locatie: oude Broederschool (Oostendestraat 9, 8600 Diksmuide)

Locatie: 
Oude Broederschool, Oostendestraat 9, 8600 Diksmuide, DiksmuideWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/504894

Evenement zoeken