Europees Biljarttornooi 5 kegels : ESPA 5 pins for teams

Europees Biljarttornooi 5 kegels : ESPA 5 pins for teams

donderdag 11/06/2015 tot zondag 14/06/2015

 

 

 

ESPA 5 PINS FOR TEAMS

 

 

 

In Taverne Arena te Roeselare wordt voor de tweede keer een internationaal tornooi 5-kegel georganiseerd. Op 11, 12, 13 en 14 juni zullen 17 ploegen strijden om de prachtige beker en het bijhorende prijzengeld.  Normaal zouden er 20 ploegen deelgenomen hebben maar door een late datumverschuiving door de Franse biljartbond, moesten 3 Franse ploegen in laatste instantie afzeggen.

 

Het deelnemersveld is nog indrukwekkender dan vorig jaar. De huidige wereldkampioen Torregiani en een gewezen wereldkampioen, Rosanna, staan opnieuw op de spelerslijst van een Zwitsers team. Drie toppers uit Italië die tijdens het EK te Brandenburg sterk presteerden, staan daar ook al op : Primon (2de), Giachetti (3de) en Barbini. Deze laatste werd in de kwartfinale nipt verslagen in 5 sets door de latere Europees kampioen Aniello.  Duitsland komt ook met een heel sterke bezetting. Ronkende namen zijn Kunz, Petzke en Rosenberg. We verwelkomen in totaal 6 Belgische, 4 Duitse, 2 Zwitserse, 2 Deense, 1 Frans, 1 Luxemburgs en 1 Italiaans team.

 

Alle gedetailleerde info kunt u terugvinden op onze website : http://users.telenet.be/espa5pinsforteams

 

Wie er vorig jaar bij was, kan getuigen van de zeer gemoedelijke en aangename sfeer die er heerste. Dit is een typerend kenmerk voor deze discipline waarbij de boog niet altijd even gespannen moet staan. In 5-kegel haalt de tactiek het van de techniek, eerst verdedigend denken, daarna zien of je kunt scoren door kegels omver te spelen. In laatste instantie moet men proberen de carambole of casin te maken.  Dit maakt dat 5 pins een heel aangenaam spel is om te spelen en om naar te kijken.

 

Daarom nodigen we alle biljartliefhebbers uit om eens de sfeer op te snuiven tijdens één van de speeldagen. 

 

Tot binnenkort,

 

Namens het organisatiecomité :

 

Ilse en Henk Casteleyn, Jean-Charles Wallart, Franky Deconinck en Peter Debaes.

 

Locatie: 
Taverne Arena, Ardooisesteenweg 50, RoeselareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
0473756374

Evenement zoeken