AFGELAST – Erfgoeddag: rondleidingen SBR-Radiomuseum Eeuwfeestpaleisje

AFGELAST – Erfgoeddag: rondleidingen SBR-Radiomuseum Eeuwfeestpaleisje

zondag 26/04/2020

Op Erfgoeddag 2020 staat het SBR-radiomuseum 'Eeuwfeestpaleisje' in Eernegem in de kijker.

Op Erfgoeddag 2020, met als thema ‘De nacht’, staat het SBR-radiomuseum ‘Eeuwfeestpaleisje’ in Eernegem in de kijker naar aanleiding van de uitgave van de Ichtegemse erfgoedbrochure 13 over dit uitzonderlijke museum. Elke bezoeker krijgt een gratis brochure mee naar huis.

Om het uur kan je vanuit het vlakbij gelegen Breakplus een begeleid bezoek brengen aan het museum (vooraf inschrijven). Conservator Karel Verstringe herbergt er de meest complete verzameling vooroorlogse radio´s van Société Belge Radio Electrique, kortweg SBR, het grootste Belgische radiomerk ooit.

In afwachting van de gidsbeurt, alsook achteraf, kan je in Breakplus kennis maken met een groot aantal volksspelen en genieten van een drankje aan de bar. Op de achtergrond weerklinkt muziek uit de jaren 1920 tot 1950, de topperiode van de radio. Dikwijls waren deze deuntjes en dergelijke bezigheden het enige vertier dat lange winteravonden wat draaglijker maakten.

Tussen 13 en 17 uur zingt ‘Valentine’ Franse chansons, begeleid door haar vaste compagnon, haar accordeon. Als geen ander weet ze de Franse sfeer neer te zetten, het gevoel van Montmartre. Neem plaats en geniet…

Kortom, we brengen alles samen in één evenement dat iedereen in de sfeer van de vroegere door radio gekleurde avonden poogt te brengen.

Praktische info

  • Locatie: start gidsbeurten in Breakplus, Westkerkestraat 73, 8480 Eernegem
  • Rondleidingen: om 10 – 11 – 13 – 14 – 15 – 16 – 17u (telkens ca. 45 min.)
  • Inschrijven: vooraf via cultuur@ichtegem.be (aantal per rondleiding beperkt)

Locatie: 
SBR-Radiomuseum Eeuwfeestpaleisje, Westkerkestraat 79, EernegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 34 11 46

Evenement zoeken