Erfgoeddag in Koekelare: Ontdek nieuwe facetten van de medische tijdens WOI in het Lange Max Museum

Erfgoeddag in Koekelare: Ontdek nieuwe facetten van de medische tijdens WOI in het Lange Max Museum

zondag 23/04/2017

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van het thema ‘zorg.’ In het Lange Max Museum ontdek je tussen 10u en 18u dan ook enkele nieuwe facetten van de medische zorg tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op enkele plaatsen in het museum geven gidsen tekst en uitleg over minder gekende onderwerpen. In het zog van de door Vlaanderen oprukkende Duitse 4de Ersatz Divsion volgde een medische eenheid. Zo passeerde de Kaiserliche Ersatz Sanitäts Kompagnie Brüssel in talrijke West-Vlaamse gemeenten. Deze medische eenheid liet een rijk fotoarchief achter van hun trektocht. Verwacht je dus tijdens Erfgoeddag aan unieke beelden van hun organisatie en werking.

Door de nabije ligging van Koekelare achter het IJzerfront bouwden de Duitsers de gemeente uit tot een centrum voor medische zorg. Ook dit onderwerp zal op Erfgoeddag garant staan voor boeiende informatie.

Bijzondere aandacht gaat ook naar de rol van de dorpsdokter, de zusters van het klooster en het gemeentebestuur. Hun aandacht ging in eerste instantie vooral uit naar de lokale bevolking.

Bovendien kun je je in het museum ook aan een gokje wagen om de functie van enkele medische toestellen te achterhalen.

Kortom, kom voor een boeiende Erfgoeddag naar het Lange Max Museum!

Locatie: 
Lange Max Museum, Clevenstraat 2, KoekelareWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
051/61 04 94

Evenement zoeken