Erfgoedavond: voorstelling inventaris groen erfgoed en nieuwe erfgoedbrochure Ichtegem

Erfgoedavond: voorstelling inventaris groen erfgoed en nieuwe erfgoedbrochure Ichtegem

vrijdag 16/10/2020

Tijdens dit ‘netwerkmoment’ in samenwerking met Polderrand (Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst) en Ginter (Intergemeentelijke cultuurpartners) kan iedere geïnteresseerde kennis maken met het groene erfgoed van onze gemeente en de regio.

De WVI (West-Vlaamse Intercommunale) maakte hiervan een inventaris en komt die nu voorstellen. Maar liefst 362 waardevolle items konden zo voor het werkgebied Ichtegem, Gistel, Koekelare, Kortemark en Oudenburg worden geselecteerd.

Naar aanleiding hiervan verschijnt er ook een nieuw deel in de reeks rond ‘Ichtegems erfgoed’. De brochure zoomt in op de inventaris, met de nadruk op Ichtegem, en op de landschapsvorming van onze gemeente en regio. Verder zijn er hoofdstukjes over de dahlia’s van Camiel Lombaert, de Waterhoekstraat, kapelletjes en trage wegen.

Kom zeker eens luisteren, want je zal heel wat onbekend groen erfgoed op onze drie deelgemeenten en in de nabije regio leren kennen! Iedere aanwezige krijgt zowel de volledige inventaris groen erfgoed als de nieuwe erfgoedbrochure van Ichtegem mee naar huis.

Door corona kunnen we jammer genoeg geen aansluitende drink aanbieden. Wie dat wenst, kan na de voorstelling wel gezellig napraten in de cafetaria Time-Out van het sportcentrum.

Inschrijven op voorhand is verplicht en kan via info@polderrand.be

Locatie: 
De Klokkenput, Bruggestraat 104 A, EernegemWebsite: 


E-mailadres: 


Telefoon: 
059 34 11 46

Evenement zoeken